TÜM MUHTARLAR BİR ARADA

TÜM MUHTARLAR BİR ARADA

Düzce'de ilk kez tüm köy, ilçe ve belde muhtarları iftarda bir araya geldi. Düzce Valiliği tarafından organize edilen iftar programında muhtarlar programdan mutlu ayrılırken, Vali Fidan muhtarlara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Düzce'nin il olmasının ardından ilk kez tüm köy, ilçe, belde mahalle muhtarları bir iftar programında bir araya geldi.

Vali Ali Fidan'ın düzenlediği iftar programına Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Ramazan Akça, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, İl Genel Meclis üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Mensur Bilgin, Köy muhtarları, İlçe Mahalle muhtarları, Belde mahalle muhtarları ve il mahalle muhtarları katıldı.

Karahacımusa mahallesinde gerçekleştirilen iftar programında konuşan Vali Ali Fidan, muhtarlara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu dile getirdi.

Fidan şu şekilde devam etti: " tüm muhtarlarımız ile bir araya gelmek istedik. Bu şekilde bir iftar organizasyonu düzenledik. Valiliğimiz bünyesinde ve il özel idaremiz bünyesinde bulunan maddiyatımız ile tüm köylerimize eşit bir şekilde hizmet götürmeye devam ediyoruz. Köylerimizin sorunlarını yerinde görmeye gittiğimiz yerler oldu. Diğer köylere de gideceğiz. Mahallelerimizin de sorunlarının olduğunu biliyoruz. Onlara da destek verebildiğimiz kadar veriyoruz. Tüm muhtarlarımıza kapımız sonuna kadar açık. Her zaman bizi ziyarete gelebilirler sorunlarını aktarabilirler" 

Mahalle ve köylerin sorunlarının bildirilmesinde muhtarların çalışmalarının çok kıymetli olduğunu söyleyen Vali Fidan, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi,yaşlı ve hasta vatandaşların tespiti konusunda muhtarlardan destek istedi.

Vali Fidan, ? Devletimizin ilgili birimleri, belediyemiz bu anlamda çalışmalarını yürütüyor ancak bazen, en ücra köyümüzde,uzak mahallemizde ihtiyaç sahibi vatandaşımızı tespit edemediğimiz oluyor. Arkadaşlar , son dönemde biliyorsunuz ülkemizin yaptığı kalkınma hamlesinden köylerimizin, mahallelerimizin gereken payı almasını için önemli yatırımlar, icraatlar , faaliyetler  yürütülüyor.  2005?ten beri yürütülen KÖYDES  kapsamında  özellikle köylerimize yönelik birçok yatırımlar için içme suyu, köy alt yapısına yönelik  kanalizasyon ve yol yapımına yönelik önemli kaynaklar tahsis edildi. İlimizde de önemli bir miktar yatırım bu amaçla kullanıldı. KÖYDES kapsamında ilimizde kullanılan kaynak 75 Milyonu TL aşmış durumda. Buna İl Özel İdaresinin kendi  imkanlarıyla yaptığı yatırımları da eklediğimizde çok  ciddi bir kaynak köylerimizin ihtiyaçlarını karşılaması için tahsis edilmiş durumda. Bunlar yeterli mi, elbette yeterli değil. Daha eksikliklerimiz var, yapacaklarımız var. İnşallah hep birlikte yeni seçilen vekillerimizle, Belediye Başkanımızla , Genel Meclis Başkan ve üyelerimizle , çalışanlarımızla bize gelen kaynakları daha da artırarak bu köylerimizin, mahallelerimizin sorun ve sıkıntılarını daha hızlı bir şekilde gidermek, bunlara çözüm üretmek gayret ve azmi içerisindeyiz. Bu anlamda sizlerin de desteklerini bekliyoruz.?dedi.

Düzce İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut, Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ve Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Mensur Bilgin'de birer konuşma yaparak iftara katılımcılara teşekkürlerini sunarken, iftarı düzenleyen Vali Ali Fidan'a ve valilik personeline de teşekkür etti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.