KİM KAÇ OY ALDI?

KİM KAÇ OY ALDI?

 

Meclis Başkanlığı seçimi için 1. ve 2. turlar bugün yapıldı. Adayların hiç biri ilk iki turda yeterli oyu alamadı. 1. ve 2. turlarda tüm partiler kendi adaylarını destekleyince sonucun yarın yapılacak 3. ve 4. turda alınması bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için ilk tur oylama yapıldı. TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, oylama başlamadan önce uyulacak kuralları ve seçimin nasıl yapılacağını hatırlattı.

 

AK Parti'den Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP'den Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP'den İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP'den Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat Meclis Başkanlığı için yarışıyor.

Meclis Genel Kurulu başkanı belirlemek için oylama yapmak üzere 15:00'te toplandı. Baykal'ın bilgilendirmesinin ardından milletvekilleri il sırasına göre anos edilmeye başlandı. Oy kabinlerinden çıkan vekiller zarflarını kutulara atmaya başladı. Düzce Milletvekilleri Faruk özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir de oy kullandı.

Meclis Başkanlık seçiminin ilk turunda oylama işleminin bitmesinin ardından Tasnif komisyonu sayım yaptı.

Meclis Başkanı seçimlerinde ilk turda adayların hiç biri 367 oya ulaşamadı. AK Parti'nin adayı Yılmaz 256, CHP'nin adayı Baykal 125, MHP'nin adayı İhsanoğlu 81 ve HDP'nin adayı Fırat 81 oy aldı.

İlk turda sonuç alınamayınca, ikinci tura geçildi.

İkinci tur oylamaya 545 milletvekili katıldı. İsmet Yılmaz: 256, Deniz Baykal: 128, Ekmeleddin İhsanoğlu: 80 ve  Dengir Mir Mehmet Fırat: 80 oy alarak yeterli sayıya ulaşamadı.

Dört turdan oluşan Meclis Başkanlığı seçimi için ilk iki turda adaylar 367?yi sağlayamayınca seçim yarın yapılacak 3. ve 4. turlara kaldı. Başkan seçilecek adayın çüncü turda 276 çoğunluğu sağlaması gerekiyor. Seçimin dördüncü tura kalması halinde ise üçüncü turda en çok oy alan iki aday yarışacak, en fazla oyu alan 'Meclis Başkanı' sıfatını kazanacak.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.