20 BİN ÖĞRENCİ KURAN ÖĞRENİYOR

20 BİN ÖĞRENCİ KURAN ÖĞRENİYOR

Okulların Tatil Olması ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde Camilerde ve Kuran Kurslarında başlatılan yaz okullarına Düzceliler yoğun ilgi gösteriyor. Yaz kuran kurslarını denetleyen Düzce Müftüsü Selami emende hem kurslara giden öğrencilerle bir araya geldi hem de çocukların yaz okulunda öğrendikleri bilgileri yerinde gördü.

Diyanet İşleri başkanlığı tarafından bütün Türkiye?de başlatılan çocukların hem dinlerini öğrenerek şuurlu gençler olmasını hem de camilere ısınmalarını sağlamak için başlatılan Kuran-ı Kerim ve sureler ile İslam dininin temelini öğrenmelerini sağlayan yaz okulları bütün hızıyla devam ediyor. Okulların yaz tatili olmasının da etkisiyle camiler çocuklarla dolup taşıyor. Yaz okullarına gelen çocuklar, camilerde cami hocaları ve müezzinler tarafından kuran-ı Kerim, namaz sureleri ve 32 Farz gibi temel din eğitimleri veriliyor.

Yaz okulları kapsamında Rumeli Camisi?ndeki eğitimleri inceleyen Düzce Müftüsü Selami Emen, cami içinde eğitim alan çocuklarla bir araya geldi. Çocukların yaz okulunda öğrendikleri bilgileri dinleyen Selami Emen, çocuklara nasihatlerde de bulundu. Ziyaret sonrası mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Müftü Selami Emen Yaz okulları hakkında bilgiler verdi.

Selami Emen; ?Şuanda bütün camilerimizde kur-an kurslarımızda yaz kur-an kursları açıldı. Bütün öğrencilerimiz kız erkek artık camilerimizi kur-an kurslarımızı doldurdular. Bizde zaman zaman onları ziyaret ediyoruz. Nasıl olduklarını nasıl bir eğitim aldıklarını kontrol ediyoruz. Görevli arkadaşlar hocalarımız imam hatiplerimiz kur-an kursu hocalarımız gayet başarılı bir şekilde çalışıp onlara dinini islamı kur-an?ı öğretmeye gayret sarf ediyorlar. Dolayısıyla ben buradan hepsine çok teşekkür diyorum. Çocuklarımızın böyle güzel şeyler öğrendiklerini gördükçe islamı öğrendiklerini Müslümanlığı öğrendiklerini gördükçe ayrı bir neşe duyuyoruz. Ramazan ayı olması nedeniyle ayrı bir güzelliği var. Ben anne babalardan velilerden çocuklarını mutlaka ve mutlaka yaz kur-an kurslarına en azından 2 aylık süre içerisinde bu süre içerisinde göndermelerini ve çocuklarımızın dininden imanından kur-an?ından haberdar edilmelerini özellikle istirham ediyorum. Düzcemiz mağlum hafız yatağı. Kur-an ehlinin çoğunlukta bulunduğu bir il. Bu işlere karşı sevgisi empatisi ve muhabbeti var. Şuanda aşağı yukarı il genelinde 18 bin öğrencimiz yaz kur-an kurslarında eğitim öğretim görüyor. Düzce için güzel bir şey? dedi.

20 BİN ÖĞRENCİ 800 KURUMDA İSLAMI ÖĞRENİYOR

Selami Emen ayrıca eğitim gören çocukların sayısını ve yaz okullarının verildiği yerler hakkında da bilgiler verdi. İl Müftüsü Emen; ?Aşağı yukarı 800 civarında çocuğumuz 600?e yakın cami ve Kur-an kurslarımızda eğitim görüyor. Onları da hesap etsek 800-900 civarında eğitim veriliyor. Okullarımızda milli eğitim bakanlığıyla yaptığı diyanet işleri başkanlığımızın bir anlaşması var. Milli eğitim müdürlüğümüzün okullarında da Sayın valimizin müsaadesiyle oralarda da kur-an kurslarında okuyan öğrencilerimiz var. Onlarda çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Düzce bu açıdan gerçekten verimli çok güzel bu işleri seviyorlar. Ben bunun artarak gitmesini diliyorum? ifadelerini kullandı


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.