DÜZCE ÜNİVERSİTESİ VE DİVAPAN İLK SAN-TEZ PROJESİNDE SONA GELİNDİ

 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ VE DİVAPAN İLK SAN-TEZ PROJESİNDE SONA GELİNDİ

 Proje hakkında bilgi veren Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akgül, "Orman Endüstri Mühendisliği Lif Levha Üretim Laboratuarında, projede öngörülen levha üretim aşamaları yapılan çalışmalar sonucunda başarı ile tamamlanmıştır. Laboratuar çalışmalarının başarılı olması sonucunda fabrika ölçeğinde deneme üretimlerine başlanmış ve fabrika ölçeğinde levha üretimleri başarı ile gerçekleştirilmiştir. Üretilen levhalara gerekli testler yapılmış ve sanayi ölçeğinde üretim yapılabileceği anlaşılmıştır. Alınan bu başarılı sonuçlardan sonra patent çalışmaları için ön hazırlık yapılmaya başladık. Diğer yandan Divapan A.Ş. Panel fabrikası önümüzdeki günlerde katkılı levha üretimine başlayabilecektir" dedi.

Akgül projenin başarılı bir şekilde sonuçlanacağının anlaşılması ve önümüzdeki günlerde uygulamaya geçecek olmasının, Düzce için bir ilk olduğunu söyleyerek, "Projenin başarısı hem öğretim üyelerine hem de Düzce sanayicilerine örnek olma açısından önemli. Bu tür işbirliğine dayanan projelerin üniversite-sanayi, üniversite-kent arasında sağlam bağlar oluşturacak ve işbirlikleri kurumsallaşacak" diye konuştu.

Mehmet Akgül, sanayicinin AR-GE ve teknolojiye dayalı ihtiyaçlarının, üniversitelerle işbirliği içerisinde çözüme kavuşturulmasının önemli bir gereklilik olduğunu, bunun aslında üniversitelerin asli görevlerinden birisi olduğunu belirterek San-Tez Proje başvurularının yılda iki defa kabul edildiğini ve başvuru tarihlerinin her yılın Mart ve Ağustos aylarının 15'ine kadar olduğunu söyledi.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.