GEÇEN YILA GÖRE UCUZ AMA?

GEÇEN YILA GÖRE UCUZ AMA?

Cumartesi pazarında fiyatlar geçen yılki Ramazan ayına göre ucuz ama talep eskisi gibi değil. Pazarcı esnafına göre bunun nedeni marketler. Bir çok esnaf marketlerin pazarcı esnafının işini baltaladığı görüşünde.

Azmimilli mahallesinde kurulan Cumartesi pazarında fiyatlar açısından Ramazan bereketi yaşanıyor ancak müşteri açısından esnaf pek e memnun değil. Fiyatlar ucuz olmasına rağmen talep olmamasının esnaflara göre farklı nedenleri var.

Ramazan?da satışların diğer aylara göre biraz daha durgun olduğunu söyleyen pazarcı esnafı, Ramazan?dan önce fiyatların daha pahalı olduğunu söylediler. Balıkçılar ise kış fiyatları ile aynı düzeyde seyreden balığın Ramazan?da da ilgi gördüğünü söylerken, ? her gün et tavuk yenmiyor? diyerek Temmuz ayı olmasına rağmen satışların iyi gittiğini vurguluyorlar.

Pazarcıların çoğu işler iyi dese de kimi esnaflar şikayetçi. Özellikle marketlerin pazarcıların işini bozduğunu söyleyen bir esnaf, fiyatların marketlerden daha uygun olmasına rağmen vatandaşın marketleri tercih etmesinden yana dertli.

Geçen yıl Ramazan ayında fiyatların daha yüksek olduğunu hatırlatan esnaflar, ?10 liraya 3 kavun ama talep yok? derken, fiyatların düşüklüğünü henüz hükümetin kurulmamış olmasına da bağlıyorlar.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.