OTO PAZARI DA BELİRSİZLİKTEN NASİBİNİ ALDI

OTO PAZARI DA BELİRSİZLİKTEN NASİBİNİ ALDI

Ramazan Bayramı ve fındık hasat sezonuna kısa bir süre kala Düzce 2. El Oto Pazarı?nda hareketlilik yaşanmaya başladı. Galericiler satışlardan memnunken, vatandaşlar fiyatların pahallı olmasından yakınıyor. Vatandaşlara göre fiyatların pahalı olmasının nedeni siyasi belirsizlik.

Ramazan Bayramı ve fındık hasadının yaklaşması ile 2. El oto pazarı da hareketlendi. Küçük Melen mevkiinde kurulan ikinci el oto pazarına gelen vatandaşların bazıları arabalarını satmak için çabalarken, bazıları ise alıcı durumda incelemeler yapıyorlar.

İkinci el oto pazarında fiyat ve satışlardan en memnun olan kişiler ise oto galericiler.

Vatandaşlar ise fiyatları pahalı bulduklarını söylediler. Özellikle siyasi belirsizliğin piyasaları olumsuz etkilediğini söyleyen vatandaşlar, hükümetin kurulması ile tedirgin olan piyasaların rahatlayacağını ve araç fiyatlarının daha da aşağı düşeceğini ileri sürdüler.

Bir oto galeri sahibi; ?İkinci el şuanda, seçimlerde etkilemiş oldu. Bayrama yakın şuanda yüzünü göstermeye başladı. Şuan gayet iyi ikinci el gayet aktifleşiyor. Şuanda memnunuz. Hemen hemen her bütçeye göre var. Sıfır araçlar etkiliyor. Sıfır araç fiyatları biraz yükseldiği için vatandaş ikinci ele talebe başladı yani şuanda ekspertiz yaptırsınlar. Bildiği kişiden fikir alsınlar. Bizim isteğimiz bu. Bilmedik kişiye baktırmasınlar bizimde işimize gelmiyor. Bu işi bilene gitsinler. Bilene gittikleri zaman hiçbir sorun yaşamazlar. Bizde yaşamayız? dedi.

Pazarda otomobil arayan bir başka alıcı ise ; ?Birkaç aydır durgun. Vatandaş kararsız. İşlerde iki üç aydır epeydir bir durgunlaşma var. İstikrarsız bir durum. Fiyatlar yükse. Yani vatandaşımız karasız cebinde üç beş kuruş parası var. Fındık zamanına bir buçuk iki ay kaldı. Vatandaş her türlü esnaftan fındığa borç parada alabiliyor. Kendine güvendiği için bahçesindeki fındığa da karar verebiliyor. Bayramdan sonra fiyatlar biraz daha yükselecek diye düşünüyorum? diye konuştu.

Bir başka otomobil alıcısı ise ; ?Fiyatlar baya güzel uygun. Geçen seneki duruma göre fiyatlarda bu sene yükseliş var ama herkesin kesesine göre de araba var. Seçimlerin etkisi haliyle her şeyde var. Sadece araba pazarında değil bütün her şeyde var? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.