BELEDİYEDEN DEV PROJE

BELEDİYEDEN DEV PROJE

Düzce Belediyesi tarafından şehir merkezinde parklar için şehir kimliğine uygun vizyon proje hazırlanıyor. Avni Akyol ve İnönü parkını içine alacak kapsamlı park projesinin ihalesinin çok yakında yapılacağı bildirildi.

'PARK KUŞAĞI' ŞEHRİ

Düzce Belediyesi şehrin çevresi ve merkezi ile birlikte vatandaşların daha doğal, daha temiz, daha yeşil bir kentte yaşamalarını sağlamak için yeni bir projeye daha imza atıyor. Şehir çevresindeki Melensu Park Projesinin yanı sıra bu kez de şehir merkezinde Avni Akyol ve İnönü Parkını da içine alan kapsamlı bir proje hazırlanıyor. 'Park Kuşağı' projesi ile Düzce'de şehir kimliğine uygun yaşam alanları oluşturulacak

Düzce Belediyesi tarafından şehrin gelişmesine yönelik vizyon projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Park Kuşağı adı verilen proje ile Düzce'nin çevresi ve şehir merkezi ile birlikte yeşil alan ve parkların genişletilmesi hedefleniyor. Bu amaçla, şehrin batı yakasındaki Melensu Park Projesinin yanı sıra şehir merkezinde Avni Akyol ve İnönü parklarını da içine alan kapsamlı bir proje hazırlanıyor. Bu projeyle, 'Daha doğal, daha temiz, daha yeşil' bir kent kimliği içinde vatandaşların yeni, kullanılabilir yaşam alanlarına kavuşması amaçlanıyor. Düzce'nin şehir bütünlüğünü esas alan vizyon projesi için hazırlıkları başlandı. İlk aşamada Park Kuşağı Projesi içinde yer alan Avni Akyol ve İnönü parkı için fizibilite raporları hazırlanıyor.

PROJE KAPSAMI

Düzce Belediyesi tarafından yeşil alan ve parkların sayıları ile alanlarının arttırılması, park donanımlarının geliştirilmesi, halkın kullanımına açılması için yeni bir park projesi gündeme getirildi. Şehir merkezinde mevcut park alanlarının, yeşil bitki örtüsünden ve halkın dinlenme ihtiyaçları ile sosyal gereksinimlerini karşılamada yetersiz kalması üzerine geliştirilen proje ile şehrin bir bütünlük içinde gelişmesini sağlayacak yeni bir park oluşumu amaçlandı. Bunun için şehrin batı yakasında bulunan Melensu Park projesi ile şehir merkezinde Avni Akyol ve İnönü parkını da içine alan bölgede yapılacak olan kapsamlı parkla şehrin park kuşağı ile sarılması hedefleniyor.

BAŞKANIN PARKLARA BAKIŞI

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Melensu Park Projesinin ortaya çıkış gerekçelerini bir kez daha tekrarlayarak, yeşil alan ve parkların şehrin kimliği ve gelişimini açısından vazgeçilmez unsurlar olduğunu belirtti. Parkların şehrin kültürü ve zenginliğini simgelediğini ifade eden Başkan Mehmet Keleş ' Şehrin gelişimini içinde yaşayan insanların huzuru, mutluluğu ve beklentileri üzerine kurmak esastır. Bu da doğru planlama ve yönetimle yapılabilir. Şehrin canlı bulvarları, tematik ve insanı kucaklayan parkları, insanı şehri ile barışık kılan temel gereksinimleridir. Bu nedenle, yeşil alan ve parkların bolluğu, alanlarının genişliği, içinde insanı mutlu eden gereksinimlerinin karşılanması, kültürel, sportif ve sosyal donanımları bizim için önemlidir' dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.