DİYABETLİ ÇOCUKLAR KAMPTA BULUŞTU

DİYABETLİ ÇOCUKLAR KAMPTA BULUŞTU

Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği tarafından diyabetli çocuk ve gençler için kamp düzenlendi. Kampta çeşitli etkinliklere katılan küçücük çocukların, hayat boyu almak zorunda oldukları insülin iğnelerini kendi kendilerine vurmaları yürekleri sızlattı.

Düzce?deki genç ve çocuk diyabet hastaları bir otelde düzenlenen kampta bir araya geldiler. Diyabetli çocuklar ve aileleri kampta, teorik ve pratik eğitim, animasyon, spor, sanat, oyun, söyleşi programları eşliğinde eğitim ve moral olanağı buldular.

 

Yüzme gibi çeşitli etkinliklere katılan çocuklar aileleri ile birlikte keyifli dakikalar geçirirken, hastalıkla baş edebilme konularında uzman desteği de aldılar.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler derneği başkanı Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu bu kampın, diyabetli çocukların tümünün yatılı olarak kabul edildiği 2. kamp olduğunu söylerken, diyabeti anlattı, diyabetle yaşamak zorunda olan çocuk ve gençlerin neler yaşadığından söz etti.

Arslanoğlu, çocuklarda diyabetin belirtilerini anlatırken, ailelerin şeker yüksekliğini fark ettikleri an doktora başvurmalarını istedi.

Katıldıkları çeşitli etkinliklerin ardından hep birlikte yemek yiyen çocuklar, yemek sonrası insülin iğnelerini de ailelerinin yardımı olmadan kendi kendilerine vurdular, küçücük diyabet hastaları is başarı ile iğne vurdukları için ailelerinden alkış aldılar.

Diyabetik çocukları buluşturan kamp, diyabetle mutlu yaşamanın mümkün olduğunu göstermeyi, çocukların kendilerine güven duymalarını ve dostluklar kurmalarını hedeflerken, çocuklar kampta hem diyabetle nasıl yaşanacağını öğrendiler hem de birbirleriyle tanışıp sosyalleşme imkânı buldular.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.