HİPERTANSİYONA KARŞI SAVAŞ

HİPERTANSİYONA KARŞI SAVAŞ

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uyguma Hastanesi hipertansiyona karşı savaş açıyor. 
 

Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Dahiliye Anabilim Dalı Başkan Vekili Doç. Dr. Tansu Sav, yeni açılan hipertansiyon polikliniğini hakkında bilgi verdi.
Hipertansiyonun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu olduğunun altını çizen Doç. Dr. Tansu Sav, ?Ülkemizde yapılan araştırmalara göre her üç kişiden birinin hipertansiyon hastası olduğu bilinmektedir. Hipertansiyonun önemi, uzun vadede oluşturduğu önemli sağlık problemlerinin kişinin yaşam kalitesinin bozarak ölümle sonuçlanabilecek ciddi hastalıklara yol açmasıdır. Bu hastalıklar arasında böbrek yetmezliği, kalp ve damar hastalıkları, felçler ve körlüğe kadar gidebilen görme problemleri sayılabilir? dedi.
Hipertansiyon hastalığına kısa sürede tanı konması ve uygun tedaviye başlanmasının oluşabilecek sorunların engellenmesi için önemli olduğunu ifade eden Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Tansu Tav, ?Hipertansiyon birinci basamak hekimleri tarafından tanı konulup tedavi edilebilen bir hastalık olmasına rağmen bazı hastalarda yapılacak ileri tetkik yöntemleri ile hipertansiyon tanısının konmasına ve tedavisinin düzenlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gibi durumlarda hipertansiyon konusunda uzmanlaşmış hekimlerin bu hastaları değerlendirmesi ve tedavisini üstlenmesi zorunluluğu ortaya çıkmaktadır? diye konuştu.
Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Dahiliye Anabilim Dalı bünyesinde açılan hipertansiyon polikliniğinde, hipertansiyon hastalarının tanılarının konularak uygun tedavilerinin düzenlenmesi işlemleri gerçekleştirileceğini altını çizen Doç. Dr. Tansu Tav, ?Özellikle tansiyonlarının kontrol edilmesinde zorluklar yaşanan hipertansiyon hastalarına multidisipliner bir yaklaşımla ileri tetkikler yapılmakta ve hipertansiyona neden olan başka bir olup olmadığı da araştırılmaktadır? diyerek sözlerini sonlandırdı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.