EMNİYETTEN EK TEDBİRLER

EMNİYETTEN EK TEDBİRLER

Ramazan Bayramı dolayısıyla 15-20 Temmuz tarihleri arasındaki bayram tatilinde İl Emniyet Müdürlüğünce; vatandaşların can ve mal emniyetinin korunması, huzur ve güven ortamının sağlanması ve Ramazan Bayramının huzur içerisinde kutlanabilmesi için ek tedbirler alındı.

İl Emniyet müdürlüğü bayram tedbirlerini açıkladı. Asayiş yönünden bayram öncesi, süresi ve sonrasında özellikle çarşı, pazar ve büyük alış-veriş merkezlerinde, muhtelif amaçlarla düzenlenmiş olan kutlamalarda ve eğlence yerlerinde, halkın yoğun olduğu bölgelerde, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, kap-kaç, sahte para olaylarına karşı mücadele için gerekli ek tedbirler alındı. Asayiş yönünden alınacak tedbirlerde, her gün için resmi ve sivil olmak üzere 19 ekip ve toplam 180 personel görev yapacak.

 

Maytap, mantar, çatapat ve izinsiz havai fişek satışına, halkın huzur ve sükûnunu bozacak ve tehlike arz edecek şekilde kullanılmasına müsaade edilmeyecek, silah atılması sureti ile telafisi mümkün olmayacak üzücü hadiseleri ve meydana gelebilecek tehlikeli durumları önlemeye yönelik olarak planlanmış olan tedbirler uygulanacak.

Trafik yönünden il merkezi giriş-çıkış noktalarında, otoyol ve çevre yolu bağlantılarında denetim ve kontroller sıklaştırılacak. Trafik kontrollerinde kazaların oluşumunda büyük rol oynayan; kural ihlalleri ile fuzuli park ve kural dışı davranışların denetlemelerine görevli ekiplere takviye ekipler de çıkartılması suretiyle ağırlık verilecek. Trafik yönünden alınacak tedbirlerde, her gün için otoyol ve çevre yolu bağlantılarında 6 ekip ve toplam 48 personel, Şehir merkezinde ise 7 ekip ve toplam 70 personel görev yapacak..

Vatandaşların araçları ile yolculuğa çıkmadan önce araç bakımlarını yaptırmaları, uykusuz, yorgun ve alkollü olarak trafiğe çıkmamaları, yolculuk esnasında emniyet kemeri takmaları, hız yapmamaları, araç takip mesafelerine, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymaları, özellikle trafik kurallarına ve işaretlerine uyulması, gerektiğinde güvenlik kuvvetlerine ihbar ve şikâyette bulunulması istendi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.