KİLİS SINIRINDA IŞİD'E BOMBA YAĞDI

KİLİS SINIRINDA IŞİD'E BOMBA YAĞDI

 

Dün gece yarısından sonra havalanan Türk jetleri sınır boyundaki IŞİD mevzilerini hedef aldı. Saldırılarda sınırın hemen yakınında konuşlanan IŞİD varlıklarına yönelik saldırılar gerçekleştirildi.

4 KEZ BOMBALANDI

İki gün önce Kilis Valiliği tarafından 'özel güvenlikli bölge' olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalandı. Jetlerin attığı bombaların sesleri Kilis'ten de duyuldu. Operasyona dün şehit düşen astsubayın Yalçın Nane'nin adı verilirken, operasyonunSuriye hava sahasına girilmeden gerçekleştirildiği ve 2 karargah ile 1 toplama merkezinin vurulduğu öğrenildi.


Kilis sınırında çatışmalar sürüyor paylaşan: duzcetv

 

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Elbeyli ilçesine bağlı Havuzlubahçe Hudut Bölük Komutanlığı?na bağlı Dağ Hudut Karakolu?na Suriye?den IŞİD militanları tarafından ateş açıldı. İlk ateşte Astsubay Mehmet Yalçın Nane, Uzman Onbaşılar Mecit Çakmakçı ile Mahmut Kurt yaralandı. Yaralılardan ateşte Astsubay Mehmet Yalçın Nane şehit oldu. İki yaralı uzman onbaşının durumu iyi olduğu bildirildi. Bu saldırı üzerine Dağ Hudut karakolundan obüs topları, tank topları ve makineli tüfeklerle ateşe misli ile karşılık verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından komando birlikleri ile zırhlı araçlar, sınır hattına sevk edildi. Çatışmalar sürerken, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, 100'den fazla IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

 


TÜRK JETLERİ IŞİD HEDEFLERİNİ VURDU paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.