Şimşek'ten asgari ücret açıklaması

Şimşek'ten asgari ücret açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek koalisyon ile ilgili açıklamada bulundu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV yayınında koalisyon çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, ekonomi başlığı en son müzakere başlığı olduğunu ve henüz bir müzakere yapılmadığını belirtti. Bakan Şimşek konu ile ilgili "Benim görebildiğim kadarıyla ekonomi başlığı en son müzakere başlığı henüz bir müzakere yapılmadı. Konu başlıklarına bu hafta geçilecekmiş. Ekonomiye vakıf arkadaşlar var heyette. Onlar da bizim duruşumuzu iyi biliyorlar. Yani bu aşamada benim herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz. CHP vaatleriyle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Seçim döneminde söylenen söylendi? ifadelerini kullandı. 


ŞİMŞEK: FED'İN FAİZ ARTIMI TÜRKİYE'Yİ OLUMSUZ ETKİLER

Maliye Bakanı Şimşek, katıldığı NTV yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Şimşek, Fed'in 10 yıl aradan sonra faiz arttırımı ile ilgili Fed'in faiz artımı Türkiye'yi olumsuz etkileryeceğini, gelişmekte olan ülker için en kötü senaryo gündemde olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, Türkiye'nin direnç seviyesinin fazla olduğunu da belirterek, "Türkiye olası 3-4 aylık şoku rahat atlatır" dedi.

Bakan Şimşek 7 Haziran seçimleri sonrasındaki durum için, ?Büyümede zayıflama devam etti. Kredi hacmine baktığımız zaman nispeten bir yavaşlama var. Son gelişmeler de muhtemelen olumlu yansımayacaktır? ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek vergi düzenlemeleri konusunda ise bütün vergi sistemlerini elden geçirdiklerini ve tek çatı altında topladıklarını, şu anda mecliste bir tasarının beklediğini söyledi. Ayrıca Bakan Şimşek, mevzuatla ilgili yeniden düzenleme yaparak reform yaptıklarını vurguladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.