ÖZDİL'İN İDDİASI GÖZLERİ KOMŞUYA ÇEVİRDİ

ÖZDİL'İN İDDİASI GÖZLERİ KOMŞUYA ÇEVİRDİ

Suçuç'ta ki bombalı saldırı sonrasında Türkiye'nin en sıcak konularından birisi haline gelen IŞİD'in Türkiye'de 3 farklı ilde eğitim gördüğüne dair iddialar gündeme bomba gibi düştü. 3 il arasında Bolu'nun da gösterilmesi gözleri Bolu'nun dağlık bölgelerine çevirdi.

Irak ve Suriye topraklarında aylardır sürdürdükleri katliamlarla gündemden düşmeyen IŞİD'in kamp eğitim merkezlerinden birisinin de Bolu'da olduğu iddiaları şehirde bomba etkisi yarattı. Son olarak Kobane'ye yardım götüren 300 kişilik bir grubun içerisine sızarak intihar saldırısı gerçekleştiren ve 32 kişinin ölümüne sebep olan canlı bombanın IŞİD bağlantılı çıkması bu tehlikenin daha sıcak hissedilmesine neden olmuştu. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil geçtiğimiz gün "IŞİD ACABA SURİYE'DE Mİ?" başlıklı köşe yazısında "....Suriye?de savaşan bazı köktendinci gruplar, Bolu?da eğitildiklerini söylüyor..." şeklinde bir paragraf yazınca Bolu'da herkes birbirine 'acaba olabilir mi?' sorusunu yöneltti.

Bolu'nun At Yaylası olarak bilinen ve Yılkı atlarının yaz kış bu bölgede yaşadığı, özellikle kış aylarında halkın gözünden uzak olan ama yaz günlerinde pek çok kişi tarafından piknik yapmak için tercih edilen bu ormanlık alanda çevresi jiletli tellerle çevrili, kameralı-kontrollü giriş kapısı, uçak pistinin asfaltını andıran bir maddeyle asfaltlanmış olan ormanlık alan kafalarda soru işareti yarattı. Gazetemiz tarafından fotoğrafı çekilen alanın kim veya kimlere ait olduğu ve ne amaçla kullanıldığı bilinmezken, Sözcü Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil'in yazısında bahsettiği eğitim alanının burasının mı olduğu sorusunu akıllara getirdi. Etrafı jiletli tellerle çevrili bu alanın kim veya kimlere ait olduğu sorusunun cevabını kim verecek, merakla bekleniyor.

Kaynak:Bolu Olay


IŞİD BOLU?DA MI EĞİTİLİYOR paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.