EMNİYET GÜÇLERİ MÜDAHALE ETTİ

EMNİYET GÜÇLERİ MÜDAHALE ETTİ

Kadınlara ve ailelere ayrılmış iki bölümden oluşan Akçakoca Değirmenağzı Kadınlar plajında, belediyenin kadınlara ayrılan alanı büyütmek istemesi nedeniyle olaylar çıktı.

Akçakoca Kale Kadınlar plajında, belediyenin kadınlara ayrılan alanı büyütmek istemesi olay çıkmasına neden oldu. Geçen sene bazı kadınların, aileleriyle denize giren vatandaşları plajda istemediğini söylemesi üzerine çıkan tartışmalarda, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici,plajın tamamen kadınlara tahsis edilmesi gerektiğini belirtmişti.

Geçen sene plajın bir bölümünü aileleriyle birlikte kullanmak isteyen bölge sakinleri, gerek Kaymakamlık gerekse de belediye ile görüşmeler yapmıştı. Plaja bitişik konutlarda oturan bölge sakinleri, bir yandan da yasal yollardan haklarını aramış, yargı organlarına başvurmuşlardı.

Geçen sene yapılan görüşmeler neticesinde, plajın bir bölümünü sadece kadınlar kullanırken, bir bölümünü ise aileleriyle birlikte denize giren bölge sakinleri kullanmaktaydı.

Bugün sabah saatlerinden itibaren belediye yetkililerinin plajda kadınlara ayrılan bölümü genişletmek istemeleri üzerine olaylar çıktı.

Bölge sakinleri geçen yıl çekilen sınırın normal olduğunu belirterek,kadın alanının genişletilmesinin haksızlık olduğunu ileri sürerken, plajda bulunan bazı kadınlar, aileleriyle birlikte yüzmek isteyen bazı erkeklerle tartışıp plajı terk etmelerini istedi.

Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri, taraflara müdahale ederek kavgayı ayırdı.

Akçakoca belediyesi ekipleri, geçen yıl oluşan sınırı ortadan kaldırarak plajda yeni bir sınır hattı oluşturuyor. Yeni sınır hattına göre, plajın yaklaşık % 90?lık bölümünü kadınlar kullanabilecekken, aileleriyle birlikte plajı kullanmak isteyen bölge sakinlerine 3-4 şemsiyelik bir bölüm ayrılmış.

Kayaların kırılması ile iki tarafta yüzenlerin birbirlerini görebilecek bir durumun ortaya çıktığını söyleyen vatandaşlar,  o günden sonra bazı kadınların plajı kullanmak isteyen ailelerle kavga eder hâle geldiğini söylediler.

Bölgede konutu olan vatandaşlardan Mahmut Mutlu, Geçen sene belediye ile bir uzlaşma yaşadıklarını ve plajın bir paravanla ikiye ayrıldığını söylerken, plaja yakın diye büyük paralar harcayarak ev yaptıklarını, diğer arkadaşların da büyük paralarla o bölgede konut satın aldıklarına vurgu yaparak, Belediye Başkanının konutları satın almasının doğru olacağını ve sonrasında ne isterse yapabileceğini sözlerine ekledi.

Kadınlar plajında yaşanan sınır belirleme ve paravan çekme çalışmalarıyla ilgili olarak, görüşlerine başvurulan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk ise, erkeklerle birlikte yüzmek istemeyen kadınların o plaja taleplerinin çok fazla olduğunu ve talebi karşılamak için genişletme çalışması yaptıklarını söyledi.

Kaynak:Akçakoca TV


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.