SES 19 YAŞINDA

SES 19 YAŞINDA

KESK?E bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES, 19. kuruluş yılını kutluyor. Düzce İl Temsilcisi Cemal Yılmaz, sendikanın her emekçinin emeğinin karşılığı insanca yaşayacak ücreti almasını, toplu sözleşme ve grev hakkını savunduğunu belirtti.

1 Ağustos 1996 Yılında kamu emekçileri Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolun da faaliyet gösteren dört sendikanın birleşmesi ile kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 19. kuruluş yılını kutlarken, Düzce İl Temsilcisi Cemal Yılmaz yaptığı basın açıklamasıyla sendikanın kurulduğu gün ki gibi bu gün de aynı heyecanla kamu emekçilerinin mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

Yılmaz, ? tüm çalışanların ekonomik, demokratik, kültürel, mesleki, hukuksal ve özlük haklarını korumak ve geliştirmeyi amaç edinmiştir. Savaşsız, sömürüsüz bir dünya, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı eşitlik ve kardeşliği savunur. Irk, etnik köken, din, dil, mezhep, inanç, cinsiyet kimliği, siyasi ve felsefi görüş farkı nedenleriyle ayırım yapmaz, engelliler dahil olmak üzere tüm halkımızın, göçmen, mülteci ve sığınmacılarında sağlık hakkı öncelikli olmak üzere haklarını savunur.? Dedi.

SES?in tüm çalışanlar arasında her türlü eşitsizliğin kaldırılmasını, her emekçinin emeğinin karşılığı insanca yaşayacak ücretinin almasını, toplu sözleşme ve grev hakkını savunduğunu ifade eden Yılmaz, taleplerini ise şöyle açıkladı.

?SES olarak bizler ;İş yeri yöneticilerinin çalışanlarca belirli bir zaman için seçilmesini, Tüm çalışanların hür iradeleriyle baskı altına alınmadan istediği sendikaya üye olmasını,Tüm Halkımızın nitelikli, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık hizmeti almasını, Engelli, Yaşlı ve Bakıma İhtiyacı olanların eşit ve ücretsiz olarak Kamu Kurumlarından Sosyal Hizmet almasını,Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında tüm çalışanlara eşit ve adaletle davranılmasını,Tüm çalışanlara uygulanan performans uygulamasından vazgeçilerek güvenceli iş ve yaşanabilecek ücret güvencesinin sağlanmasını,Toplu Sözleşme de her sendika ve Konfederasyonun kendi üyeleri adına Toplu Sözleşme imzalamasının önünün açılmasını,Toplu Sözleşmenin Grev hakkıyla birlikte uygulanmasının sağlanmasını, Aile Sağılığı Merkezlerindeki Nöbetlerin sonlandırılmasını, Sendikamız ve Konfederasyonumuza yapılan İtibarsızlaştırma operasyonlarının sonlandırılarak halen tutuklu tüm sendikalı emekçilerin serbest bırakılmasını savunuyor ve talep ediyoruz.?

Yılmaz, Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında çalışan tüm emekçileri SES?te örgütlenmeye, Toplu Sözleşme Sürecinin başladığı bu günlerde birlikte hareket etmeye davet etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.