GENÇLERİN CIVILTISI DEĞİL TEL ÖRGÜLER VAR

GENÇLERİN CIVILTISI DEĞİL TEL ÖRGÜLER VAR

Türk Kızılayı'nın Pendik'teki Dr. Kemal Demir Gençlik Kampı yaklaşık 1 yıl önce , Suriyeli sığınmacılara açıldı. Tesis artık gençlik kampı değil, Suriyelileri toplama kampı olarak anılıyor. Gençlerin cıvıltısı ile şenlenen kampın dışında şimdi 2 sıra tel örgüler var.

Savaştan kaçan Suriyeliler Türkiye?ye sığınca Gaziantep ve Şanlıurfa gibi kentlerde Kızılay tarafından sığınmacılar için kamplar yapıldı. Ancak, Suriye sınırındaki kamplar yarıya yarıya boş durumda. Suriyeliler, daha çok iş imkanı olan, daha kalabalık yerleri tercih ediyor. Kendileri için hazırlanan kampları istemeyerek İstanbul'a gelen Suriyeliler?in toplanma merkezi ise Pendik?te bulunan  Dr. Kemal Demir Gençlik Kampı oldu. Yaklaşık 1 yıl önce sığınmacılara açılan  200 kişi kapasiteli Dr. Kemal Demir Gençlik Kampı'nda kalan Suriyeli sığınmacılar, Türk Kızılayı'nın tatil yapma imkanı bulunmayan gençleri yaz aylarında ağırladığı kampın odalarında kalıyor. Odalarda, ranzalar ve banyo bulunuyor. Suriyeliler'in yemek ihtiyaçları, ortak yemekhaneden karşılanıyor. Kıyafetler, ortak çamaşırhanedeki makinede yıkanıyor. Kemal Demir Gençlik kampının dış görünüşü ise şaşkınlığa uğratıyor.

Daha önce gençlerin sesleri ile cıvıl olan kampın çevresi şimdi cezaevini andırır gibi iki kat tel örgü ile çevrilmiş. Tesisten de kaçışlar yaşanınca önceden var olan tel örgülerin üzerine bir tel örgü daha eklenmiş.Gençlik kampı olarak kullanılan tesis işlevini yitirirken, artık Suriye toplama kampı olarak kullanılıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.