İTFAİYE MÜDÜRÜ UYARDI; ?YÜZME BİLMİYORSANIZ, GİRMEYİN?

İTFAİYE MÜDÜRÜ UYARDI; ?YÜZME BİLMİYORSANIZ, GİRMEYİN?

Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Uzunoğlu, Karadeniz'in yüzme bilenlerin bile dikkatli olması gereken bir deniz olduğunu belirterek, yüzme bilmeyenlerin karadenize girmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de diğer denizlere kıyasla düşük tuz oranı nedeniyle suyun kaldırma gücü düşük olan Karadeniz'de, boğulmaların büyük kısmı dalyanlar ve rip akıntıları nedeniyle yaşanıyor. Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Uzunoğlu, 30 kilometre uzunluğundaki sahil boyunca İtfaiye Müdürlüğüne bağlı Cankurtaran ekiplerinin dikkatli ve hassas bir şekilde çalıştığını belirterek, şu ana kadar 20?nin üzerinde boğulma tehlikesi yaşandığını belirtti.

Uzunoğlu, Karadeniz'de halkın denize girilebilir alanları tercih etmesi gerektiğine işaret ederek, "Denize girilmeyen alanlar, çok kullanılmayan yerlerde denize girilmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Halkın, plajlarda denize girmeleri çok daha iyi olacaktır. Çünkü en azından görülebilirlik ve fark edilebilirlik oranı artacaktır" dedi.


?YÜZME BİLMİYORSANIZ, GİRMEYİN? paylaşan: duzcetv

 

Karadeniz'in Türkiye'nin diğer denizlerine benzemediğine dikkati çeken Uzunoğlu, şunları söyledi: "Tuz oranı Ege ve Akdeniz'e göre çok daha düşük. Bu da kaldırma gücünü etkiliyor. Karadeniz'in kendine özgü bir rip akıntısı var. İki dalganın kesişmesinin çarpıştırdığı gücün oluşturduğu akımın denize doğru çekmesi şeklinde bir akım var. Burada insanlarımız panik ve şuursuz davrandığı zaman ölüm gerçekleşiyor. Ölüm de çok kısa sürede gerçekleşiyor. Yaklaşık 75-80 saniyede ölüm başlıyor. Biz tam o noktada varız. Elimizden geleni yapıyoruz."

Yüzmek isteyenlerin cankurtaranların ikazlarına dikkat etmesi gerektiğini belirten Uzunoğlu, "Karadeniz çok değişken bir deniz. Gün içinde bir çok kez farklı pozisyon alıyor. Bu anlarda olay çıkıyor. Yüzmeye çok elverişli bir alan oluşturmuyor ancak çok iyi yüzme bilen insanların suya girmeleri, az bilenlerin de çok dikkatli olmaları gerekiyor" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.