THK'DAN DÜZCE’YE UÇAK PİSTİ

THK'DAN DÜZCE’YE UÇAK PİSTİ

 Türk hava kurumu Düzce şubesi tarafından Beyköy beldesine radyo kontrollü uçuk pisti yapılması konusunda genel merkezle görüşmede bulunuldu. Türkiye'de halen sadece Ankara'da bulunan hava kontrollü uçak pistinin ikincisinin Düzce'de yapılması kurumun genel merkezinde heyecan yarattı. Başta Türk hava kurumu genel başkanı Osman Yıldırım olmak üzere tüm üst düzey yöneticiler Düzce'ye böyle bir tesis yapılması halinde bölgenin radyo kontrollü uçak üssü haline geleceğini belirttiler.

Bilindiği gibi radyo kontrollü uçaklar maliyet açısından yüksek rakamlı olduğundan genellikle işadamlarının hobileri arasında yer alıyor. Maliyeti daha düşük olan uçaklar ise havacılığa gönül verenler tarafından tercih ediliyor.

Düzce'de bu pistin yapılması için Beyköy belediye başkanı Osman Kılıç tarafından bir teklif getirilmişti. Halen Milli eğitim bakanlığına ait olan arazinin bu iş için kullanılabilmesi için milli eğitim bakanlığı ile protokol yapılması gerekiyor. İlimizde ilk kez, Türkiye'de ise ikinci kez gerçekleştirilecek bu tür uçak pistine bakanlığında sıcak bakması bekleniyor.

Bu arada pistin yapılması düşünülen alanın ilimizin turistik alanlarına, şelalelere, yürüyüş alanlarına ve Abant'a yakın olmasının ildeki turizmi de canlandırması bekleniyor


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.