ÇİLİMLİ?DE ÇOCUKLAR BAHÇEYE DEĞİL OKULA GİDİYORLAR

ÇİLİMLİ?DE ÇOCUKLAR BAHÇEYE DEĞİL OKULA GİDİYORLAR

Fındık toplamak için Düzce?nin Çilimli ve Akçakoca ilçesine gelen mevsimlik tarım işçileri fındık bahçesine fındık toplamaya giderken, beraberinde getirdikleri çocuklar da belirlenen alanlarda okula giderek eğitimlerine devam ediyor. 


Her yıl fındık hasat döneminin gelmesi ile birlikte Türkiye'nin Doğu illerinden Düzce?ye gelen mevsimlik tarım işçileri, beraberinde çocuklarını da getiriyor. Mevsimlik tarım işçileri için ayrılan alanlar her yıl modernize edilirken, işçilerin beraberinde getirdiği çocukların çalıştırılmaması için çalışmalar da her geçen gün artıyor. Bu çalışmalar kapsamında hayata geçirilen proje kapsamında çocuklar bahçe yerine okula gidiyor.


BAHÇEYE DEĞİL OKULA GİDİYORLAR paylaşan: duzcetv
 

 

Düzce?nin Çilimli ve Akçakoca ilçelerinde devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ILO Türkiye Temsilciliği işbirliğinde yürütülen İlindeki Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Projesi mevsimlik tarımda çocuk işçiliği ile mücadele konusunda etkin oluyor.


Çilimli İlçesinde projenin yürütücüsü Nuray Eran ve Ayşegül Öztürk, Öğretmenler Huri Soylu, Nursel Yıldır, Fatmanur Öztürk, Cansu Filizkıran, Hannan Zeynep Bektaşoğlu, Ömer Bektaşoğlu, Çilimli Anaokulu'nda eğitimlere devam ederken çocuklarda bu eğitim ve etkinliklerden büyük zevk alıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.