SORAN ÇOK,ALAN YOK!

SORAN ÇOK,ALAN YOK!

Altın fiyatları son 4 yılın zirvesine çıkarken kuyumcu esnafı dertli.Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, dolardaki yükseliş ve ekonomik nedenlerle altın fiyatlarının yükseldiğini belirtti.

Son günlerde hızla yükselen altın kuyumcuları vurdu. Özellikle en çok talep edilen çeyrek altının rekor fiyatlara ulaşması, düğün ve sünnet döneminde kuyumcuları zora soktu. Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, altın fiyatlarındaki tırmanışı yorumladı, Sezen, Türkiye?de altının yükselmesinin 2 nedeni olduğunu vurguladı.


SORAN ÇOK,ALAN YOK! paylaşan: duzcetv

 

Sezen ? Hükümetin kurulmaması bütün sıkıntıların baş nedeni. Altının yükselmesi tamamen bizim ülkemizle endeksli. Daha önce de söylemiştim. Altının Türkiye?de yükselmesinin 2 sebebi var. Birincisi dünya ile bağlantılı onsun yükselmesi, ikincisi Türkiye?de doların yükselmesi. Altın yaklaşık 1,1,5 yıldır dünyada yerinde saymakta hatta gerilemekte. Ama doların 2 binlerden 3 bine çıkması sebebiyle altın da 80?lerden tekrar 110?lara çıktı.İşin doğrusu ülkemizde son bir ay içerisinde küçük bir devalüasyon oldu.İsimlendirilmeyen bir devalüasyon oldu. Biz devalüasyonu paramızın bir gecede yabancı paralara karşı değer kaybetmesiyle ölçüyoruz.Bizim paramız yaklaşık yüzde 30-35 değer kaybetti.?dedi.

Kuyumcu esnafının işlerinin azalmasına neden olan etkenlerden de söz eden Sezen, fiyatların yükselmesinin insanları altından kaçırdığını savundu, vatandaşın da kuyumcu esnafının da mağdur olduğunu söyledi.

Sezen, ? Tabi siyasetçilerimiz daha iyi bilirler, hükümetin kurulmaması, her sene seçim olması, terör olayları, ekonominin biraz bozulması, ülke nüfusunun daha değişik şekillerde artması, giderlerin artıp gelirlerin azalması, bizim işlerimizi de etkiliyor. Ramazan ayının da yazın ortasına gelmesi, 1 ay yazımızı kesmesi, daha sonra başlayan düğün sünnet sezonunda da fiyatların bu şekilde yükselmesi insanları altından kaçırmaya başladı.Bu sene durgun geçiyor. Biz müşterilere mahçubuz çünkü her geldiklerinde değişik fiyat olması, en çok talep edilen küçük altının artmasından onlar da mağdur biz de mağduruz. Bugünler aşacağımızı düşünüyoruz.Güçlü bir ülkemiz olduğuna inanıyoruz. Eski günler dönmek istemiyoruz. İnsanlarımızın rahat alışveriş yapmasını fiyatlarımızın diğer sektörler gibi uygun olmasını istiyoruz.? Şeklinde konuştu.

? Bizim korkumuz 11. ayda dünyada altın alımının artması ile onsun da yükselmesi?Diyen Sezen, ihtiyacı olanların yine altın aldığını, ancak eskisi gibi ?10 bilezik alayım, setler ,gerdanlıklar alayım diyen insanların azaldığını söyledi.

Sezen, ? Bunlar imkan doğrultusunda. İnsanların giderleri çok, gelirleri az. Alabilen alıyor. Bizim insanımız parası olduğunda harcamayı sever.Son zamanlarda daha çok lükse düşkün olmaya başladık.Bakıyorsunuz yollar dolu arabalar artık fazla park yerleri yetmiyor. İnsanlar tatillere gidiyor geliyor. Bu tip şeylere fazla harcama yapınca kalıcı harcamalar azalıyor.? Dedi.

Sezen, derneğin açıkladığı fiyatlara göre ise, külçe altının 110 Lira, 22 ayar bileziğin gram fiyatının 105 Lira, çeyrek altının 180 lira olduğunu bildirdi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.