33 FİRMA DENETLENDİ

33 FİRMA DENETLENDİ

Düzce  Bilim Sanayi ve Teknoloji  İl Müdürlüğü tarafından Hazır Ambalajlı Mamullerin Ağırlık ve Hacim Esasına Göre Net Miktar Tespitine Dair Yönetmelik çerçevesinde, il genelinde hazır ambalajlı mamullerin çapraz denetimi yapıldı.

Hazır ambalajlı ürünlerde tüketici hakkının korunması, haksız rekabetin önlenmesi ve üretimde kalite standardının yükseltilmesi amacıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde, diğer illerden temin edilen personel ve araçlarla 4 gün boyunca 33 firma denetlendi.


33 FİRMA DENETLENDİ paylaşan: duzcetv

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü?nden yapılan Hazır Ambalajlı Mamul Üretimi yapan işyerlerinde yapılan denetimlerde Hazır Ambalajlı Mamullerin kilogram veya gram, litre, santilitre veya mililitre cinsinden ifade edilen nominal dolum miktarlarının yazı büyüklüğünü gösteren etiket bilgileri denetlenirken, ambalaj üzerindeki yazı ve işaretler (etiket) açısından  denetimlerin yapıldığı belirtildi.

Denetimler sonucu 33 firmadan  1 firmaya ?Nominal miktar kontrolüne ilişkin aykırılık? nedeniyle tutanak tutularak, idari para cezası uygulandı. 10 adet firmaya da, üretimi yapılan ürünlerin, ambalajı üzerindeki gramajla ilgili nominal dolum miktarlarını gösteren yazı şekli ve yazı yüksekliği ile ilgili etiket bilgilerinin ilgili yönetmeliğe uygun olmadığından  dolayı aykırılık tutanağı ve düzeltilebilir faaliyet planını sunmak üzere tutanak düzenlendiği,  bu aykırılığın giderilmesi için süre verildiği verilen bu süre içerisinde aykırılığın giderilmemesi durumunda idari yaptırım uygulanacağı  ifade edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.