UZMANINDAN UYARI VAR!

UZMANINDAN UYARI VAR!

Meteoroloji hafta başından itibaren sıcaklıkların artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini bildirdi. Verilere göre önümüzdeki hafta sıcaklık Düzce?de 37 dereceye kadar çıkacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta başından itibaren sıcaklıkların artacağını bildirdi. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini kaydeden Meteoroloji aşırı sıcağa karşı uyarıda da bulundu.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Düzce?de de bu hafta sıcaklık kendini yine hissettirecek.  Önümüzdeki hafta Düzce?de hava sıcaklığı 37 dereceye kadar yükselecek.

Meteorolojinin verilerine göre 1 Eylül Salı günü Düzce?de en yüksek sıcaklık 35, en düşük 16 derece olacak.

2 eylül Çarşamba günü ise termometreler 37 dereceyi gösterecek. Nemle birlikte sıcaklık yine Düzcelileri bunaltmaya devam edecek çünkü Perşembe günü de sıcaklık 36 dereceyi bulacak.

Meteoroloji Cuma ve Cumartesi günleri ise Düzce için hava sıcaklığını 35 derece olarak gösterdi.

 

GÜNEŞ IŞINLARININ ZARARLARINDAN KORUNUN!

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Güleç, hava sıcaklığının yoğun yaşandığı bugünlerde güneş ışınlarının insan derisi üzerindeki etkileri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Güleç;  insan derisinin vücudun alan olarak en geniş organı olduğunu belirterek insan derisinin koruyucu, taşıyıcı, bazı hayati maddeleri sentezleyici, kritik vücut fonksiyonlarını dengeleyici gibi önemli işlevleri olduğunu ifade etti.

Yaz aylarında deri sağlığının iki yönden önem kazandığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Güleç, ?Bunlardan ilki, güneşin bazı zararlı ışınlarına kontrolsüz ve uzun süre maruz kalma durumunda derinin olumsuz yönde etkilenme potansiyeline sahip bir organ olmasıdır. Güneş yanıkları, cilt yaşlanmasının hızlanması, cilt lekeleri ve kanserleşmeyi de içeren birçok problem bu bağlamda sayılabilir. İkincisi de, aşırı sıcaklarda derinin bir termostat gibi davranma yeteneğinde bir organ gibi işlev göstermesidir. Bunu terleme başta olmak üzere bazı mekanizmalarla yerine getirir.? dedi.

Güneş ışığında çalışmak zorunda olan kişilerin bol ve açık renkli elbiseler giymeleri, şapka takmaları, özellikle güneş ışığından olumsuz yönde etkilenecek cilt lezyonlarını ve bölgelerini korumaları tavsiyelerinde bulunan Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Güleç, bebek, çocuk ve özellikle açık tenli kişilerin mutlaka hekim tavsiyesi ışığında güneş koruyucuları kullanmalarının orta ve uzun vadede çok yararlı olacağını sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Güleç, bol sıvı tüketmenin, mümkün olabiliyorsa ve herhangi bir tıbbi mahzuru yoksa sık duş almanın ve bitkisel ağırlıklı bir diyet uygulamasının da cilt sağlığı açısından çok faydalı olacağının altını çizdi.

Son olarak güneşlenmek isteyen kişilere önemli uyarılarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Güleç, ?Güneşlenmek isteyen kişilerin, güneş ışınlarının ve sıcaklığın en fazla olduğu 11.00-14.00 saatleri arasında mümkünse dışarı çıkmaması, havuz-deniz gibi alanlardan yararlanmak isteyen kişiler ile özellikle risk grubunda olan çocuk, yaşlı, hasta, çalışan, açık tenli ve cilt hastalığı kişilerin kontrollü güneşlenmeleri çok önemlidir. Bu durumda olan kişilerin kulaktan dolma ya da bir yerlerden okudukları üstün körü bilgilerle hareket etmek yerine, bir dermatoloğa müracaat etmeleri uygundur. Aynı şey güneşten ya da sıcaklardan olumsuz yönde etkilenen herkes için de geçerlidir.? sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.