SÖNMEZ:İŞÇİNİN SIRTINDAN GEÇİNMEYİN

SÖNMEZ:İŞÇİNİN SIRTINDAN GEÇİNMEYİN

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, 11 gündür grevde olan Nero Plastik fabrikası işçilerini ziyaret etti. Sönmez, ? işçilerin hakkına kimse göz dikmesin ? dedi, işverenlere seslenerek köle isteyenlerin Düzce?den gitmesini istedi.

Konuralp?te faaliyet gösteren Nero Plastik fabrikasında 11 gündür grevde olan işçilere destek Vatan Partisi?nden geldi. Petrol İş Sendikası ve işveren arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri sürecinde, işverenin yaklaşımları nedeniyle çıkmaza girince greve giden işçileri ziyaret eden Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve partililer,işçilerle sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Sönmez yaptığı açıklamada, Düzce?de teşvik uygulamasının işçileri köle yaptığını savunurken, geçen sürede işçilerin en yasal hakları olan sendikalılaşma için savaş verdiklerini belirtti.

Sönmez, ? Bugün dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Bin 371 Lira. Yoksulluk sınırı ise 3 Bin 687 liradır. 1 Temmuz 2015 itibariyle asgari ücret net 949 liradır. İşçilerimize reva görülen ücret açlık sınırının da altındadır. İşverenler işçinin en yasal hakkı olan sendikalılaşmaya karşı bir ketum tutum sergilemişlerdir. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Burada haklarını arıyorlar. Kardeşlerimize karşı böyle bir ortaçağ zihniyeti sürdürülmesini biz kabul etmiyoruz işçiler de kabul etmiyor.Buradan bütün işverenlere sesleniyorum. İşçilerin sırtından geçinmeyi bıraksınlar. Ne biz ne işçiler işveren düşmanı değiliz. Çocuklarımıza, işçilerimize insanca yaşayacağı bir ücret verecekler.Köle istiyorlarsa buradan gitsinler. Öyle teşvik de istemiyoruz.Çocuklarımızın da köle yapılmasına göz yummayız. Zaten işçilerimiz de bu sisteme isyan ediyor. İşverenler bir araya gelsin onların çok gani istekleri var, onları yerine getirsin. Bugün teröre karşı bir mücadele veriliyor. Bu kardeşlerimizin ağabeyleri, kardeşleri teröre karşı en önde savaşıyorlar şehit oluyorlar, vatan için mücadele veren evlatlarımızın burada kanını emiyorlar.Bu vicdansızlıktır. Bu vatanın gerçek sahibi işçilerdir. Bu ülkeyi var eden bunlardır. Bunların hakkına kimse göz dikmesin.? Dedi.

Sönmez daha sonra grevdeki işçilerin hazırladığı sofrada onlarla birlikte çay içti, sohbet etti, sorunlarının çözülmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.