ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Düzce?ye bağlı Esençam köyü Hecinler mevkiinde öğlen saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin yoğun çalışması sonucu gece saatlerinde kontrol altına alındı. Yangına havadan ve karadan çok sayıda ekip ile müdahale etti.

Düzce?ye bağlı Esençam Köyü Hecinler mevkiinde öğlen saatlerinde  Katı Atık Depolama tesislerinin bulunduğu mevkii de Elektrik trafosunun patlaması sonucu başlayan orman yangını ekiplerin yoğun çalışması sonucu gece 01.30 sıraların zorlukla kontrol altına  alındı.

 

 

Düzce ve Bolu?dan orman yangınları ile mücadele ekiplerinin yanı sıra Düzce ve çevreden itfaiye ekiplerinin de müdahale ettiği alevlere havadan da  yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Arazinin sarp oluşu nedeniyle ekiplerin zorlukla müdahale edebildiği yangında ilk alınan bilgilere  göre 10 hektar  ormanlık alan yandı.

Orman Bölge Müdürlüğ yetkililerinden alınan bilgiye göre yanan arazinin orman vasfı, bozuk meşelik alan olarak geçmekte olup, yanan arazi söndürme çalışmaları bitttikten sonra arazi temizlenerek yörenin doğasına uygun ağaçlandırma çalışmalarına süratle başlanacağını ifade ettiler.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.