TEŞVİK ALACAK ÖĞRENCİLERİN PUANLARI BELLİ OLDU

TEŞVİK ALACAK ÖĞRENCİLERİN PUANLARI BELLİ OLDU

Teşvik alan 230 bin öğrenci bugün açıklandı. Yarın ise tercih dönemi başlıyor. Tercih listesine en fazla 15 okul yazılacak. Yerleştirme sonuçları ise 11 Eylül?de açıklanacak. Teşvikten yararlanmak için 600 bin öğrenci başvurmuştu

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 2 bin 680 TL ile 3 bin 750 TL arasında değişen eğitim desteğini almaya hak kazanan 230 bin öğrenci bugün açıklandı. Teşvik için başvuran öğrenci sayısı 600 bini aştı.

AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ

http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/ookeod/eod/sonuc.aspx?prm=ogrenci

 Teşvike hak kazanan öğrenciler 4 -10 Eylül tarihleri arasında okul tercihlerini yapacak. Tercih listesine en fazla 15 okul yazılacak. Yerleştirme sonuçları da 11 Eylül?de açıklanacak.

İlk kez geçen yıl başlayan teşvik uygulamasına bu yıl özel okulda öğrenim gören öğrenciler de başvurdu. Geçen yıl yalnızca devlet okullarında okuyan ve teşvik çıktığı takdirde özel okula gidecek öğrenciler alabilmişti. Okul öncesinde 2 bin 680, ilkokulda 3 bin 220, ortaokul ve lisede 3 bin 750, temel liselerde ise 3 bin 220 TL teşvik bedeli verilecek.

Okul öncesinde 20 bin, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 50?şer bin, temel lise ve diğer lise düzeyindeki okullarda ise 110 bin öğrenci eğitim öğretim desteğinden yararlanacak.

TEŞVİK TAKVİMİ

3 Eylül: Teşvik alan öğrenciler açıklanacak

4-10 Eylül: Öğrenciler okullar için tercih işlemi yapacak

11 Eylül: Yerleştirme sonuçlarının açıklanması

14-21 Eylül: Nakil ve kesin kayıt işlemleri

22 Eylül: Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanması

22-30 Eylül: Ek yerleştirme kayıt ve nakilleri


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.