MEMUR-SEN’DEN HAS PARTİYE ZİYARET

MEMUR-SEN’DEN HAS PARTİYE ZİYARET

 Memur-Sen Düzce il yönetimi Has Parti Düzce il teşkilatını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Memur-Sen Düzce il Temsilcisi Orhan Kılıç 8 yıllık eğitim dayatmasından kurtulduklarını belirterek, "28 Şubatın getirmiş olduğu milletin önüne en büyük set olan tek tip adam yetiştiren 15 yıldan beri bu ülkenin önünü tıkayan tek tornadan yetişmişçesine adam yetiştirme hayalinde olan bu sistem bu hafta biter diye ümit ediyorum. 8 yıllık eğitim dayatmasını inşallah bitiriyoruz. Hükümeti bu yönde kutlayacağız. İnşallah Cumhurbaşkanımızda onaylayacak düşüncesindeyiz. Bazı sendikalar Ankara'da ve İzmir'de eylem yaptıklarını görüyoruz ama maalesef toplumumuz bu konu da bilgililer diye düşünüyorum." dedi.

 Has Parti düzce İl Başkanı Halil Aydın, Anayasa tekliflerini duyurmak adına sivil toplum kuruluşlarını ve çeşitli siyasi partileri ziyaret ettiklerini işaret ederek "Bu ziyaretlerimiz arasında Memur-Sen sendikası da vardı. Memur-Sen de iade-i ziyaret adına bugün buraya geldiler. Türkiye'de biz şunu iddia edemiyoruz herkesin eşit ifade edildiği, herkesin eşit haklarda yarıştığı bir eğitim sisteminden bahsedemiyorduk. 28 Şubat süreci bunu en net şekilde ortaya koyan bu fırsat eşitliğini ortadan kaldıran bir sistemdi. 8 yıllık kesintisiz eğitimi dayattı bu milletin önüne koydu. O yüzden bizde Has Parti olarak kesintili yapılacak olan 4+4+4 eğitime karşı olmadığımızı bu konuda hükümete karşı yapıcı muhalefet anlayışının gereği olarak bunu yapıyoruz." dedi.

Aydın herkesi kucaklayan bir Anayasa istediklerini belirterek "Anayasanın Türkiye için olmazsa olmazı olarak düşünüyoruz ve bu dönem için iktidarın boynuna vebaldir diyorum. Çünkü bu millet yeni Anayasa için yüzde 50'lik gücü bu iktidara nasip etti verdi. Bunun karşılığını da bekliyor. Türkiye'nin demokratikleşebilmesi Türkiye'nin ayağındaki prangalarının kırılması için yeni bir anayasa şart diyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaret sohbet havasında devam etti. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.