KIZILAY STANDI ARİFE GÜNÜNE KADAR AÇIK

KIZILAY STANDI ARİFE GÜNÜNE KADAR AÇIK

Düzce Kızılay Şubesi kurban bağışları için büyük cami önünde stand açtı. Yurt içi ve yurt dışında vekaletle kurban kestirmek isteyen vatandaşlar standa başvuru yaparak dini vecibelerini yerine getirebiliyorlar.

Vekaletle kurban kesmek isteyen vatandaşlar için Düzce Kızılay Şubesi büyük cami önünde bir sand açtı. Standa başvuran vatandaşlar 690 lira bedelle yurt içinde, 435 lira bedelle ise yurt dışında vekaletle kurban kestirebiliyorlar.

 

23 eylül Çarşamba gününe kadar sürecek olan kampanya ile ilgili bilgiler veren Kızılay Şube Başkanı Kemal Demir, Düzcelilerin ilgisinin iyi olduğunu söyledi.

Demir, ? Düzcelilerin ilgisi fena değil geçmiş senelerde de iyiydi. Her sene bir sene öncesini aşarak devam ediyoruz.Kızılay?ın bu konuda deneyimi gayet iyi. Hem yurt içinde hem yurt dışında veteriner denetiminde hayvanlar belirleniyor. Aynı zamanda noter yanında kesimler yapılıyor. Yurt dışında oradaki yoksul insanlara dağıtılıyor etler. Türkiye?deki kesimlerde, Bayram tüm yıl sürsün sloganının anlamına uygun olarak kesilen etleri konserve haline getiriyoruz. Bu konserveleri yıl boyu ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıp insanların tüm yıl et ihtiyacı karşılanmış oluyor. En azından sofraları etsiz kalmıyor.? Dedi.

Standa ya da merkeze gelerek başvuruda bulunamayanlar için evlere gidildiğini belirten Demir, kredi kartı ile de ödeme yapıldığını vurguladı.

Bağışlar için tek stand açıldığını söyleyen Demir, ?Kampanya başladığında zaten tüm bağışçılarımızı arıyoruz. Her sene aynı bağışçıların bize dönüşleri var.Üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Bir o kadar da merkez şubeye gelen insanlarımız var.Yerine göre biz gidiyoruz. Bir de gönül alma anlamında hediyelerimiz var. Şube arandığı takdirde evlerine giderek uygulamayı yapabiliyoruz. Kredi kartı ile de ödeyebiliyorlar.? Şeklinde bilgi verdi.

Kurban fiyatları hakkında da bilgi veren Demir, yurt dışında kurbanların kesilip hemen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belirtti.

Demir, ? Kurban fiyatları, yurt içinde 690 lira, yurt dışında 435 lira. Yurt dışında hayvanlar daha ucuz olduğu için kurban kesimleri daha uygun. Orada muhafaza söz konusu olmadığı için hemen kesilip ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Orada da aynı mantıkla, noter, din görevlileri ve veteriner eşliğinde kesim yapılıyor. Arife günü kampanya sonlanmış olacak o tarihten sonra alım yapmayacağız.? Dedi.

Kızılay?ın bağış standına gelen vatandaşlara kampanya hakkında bilgi verilirken, haber ekibimiz çekim yaptığı sırada bir vatandaş, vekaletle yurt içinde kurban kesimi için başvuruda bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.