YENİ DÖNEM SORUNLARLA BAŞLIYOR

YENİ DÖNEM SORUNLARLA BAŞLIYOR

Türk Eğitim Sen İl Başkanı İsmail Şişman yeni eğitim öğretim döneminin sorunlarla başladığını söyledi, siyasi kadrolaşmadan eğitimin asıl sorunlarının göz ardı edildiğini vurguladı.

Türk Eğitim Sen İl Başkanı İsmail Şişman, özellikle son 13 yıldır siyasi aktörlerin eğitime kendi çıkarları doğrultusunda yön verme çabalarının, çözüme odaklı değil, sorun yaratan politika yürütmeleri, eğitime yatırım noktasında yetersiz kalmaları, kadrolaşmaktan, eğitimin asıl meselelerini göz ardı etmelerinin Düzce?de eğitimde bugünkü sonucu doğurduğunu söyledi.. Şişman, ? Dışı süslü, içi boş olan sistemler ihdas edilmesi, eğitimcileri mağdur ve mutsuz eden mevzuat düzenlemeleri, eğitimi koltuk kapmaca oyununa çeviren, yandaşı yücelten, yandaş olmayanı ötekileştiren uygulamalar, yeni eğitim-öğretim yılında eğitim çalışanlarını, öğrencileri, velileri olumsuz yönde etkileyecektir.? Dedi.

 

417 bin öğretmenin atama beklediği ülkemizde atamaların bu kadar yetersiz sayıda olmasının eğitimin geleceğini çok olumsuz etkilediğini belirten Şişman, TES olarak, aday öğretmenlerin önüne yeni engeller konulmasının meslek liyakatine katkısı olacağını düşünmediklerini kaydetti.

Okulların yeni eğitim-öğretim yılında da ne yazık ki yandaş, ehil olmayan, iktidarın kulu haline gelen okul yöneticileri tarafından yönetildiğini iddia eden TES İl Başkanı İsmail Şişman, ? İktidar, bir kanunla, sözde paralel yapıyı ortadan kaldırmak uğruna, tüm şerefli insanların üzerine bir gecede çizik atmıştır. Nerede yandaş olmayan, biat etmeyen, ahlakı ilke edinen, bilgili, liyakatli yönetici varsa, onların yöneticilik görevine son verilmiş; bu insanların yerine kula kulluk yapmayı şiar edinen, düğme iliklemeyi adet haline getirenler okul yöneticisi yapılmıştır. Dolayısıyla iyi yönetilemeyen bir eğitim başarı; öğretim ise nitelik üretemez duruma gelmiştir.? Dedi.

Şişman açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Benim adamım olsunda ne olursa olsun, tepeden inmeci zihniyet sonuçta kaybetmeye mahkûm olacaktır. Unutulmamalıdır ki; hiç kimse Türk Milleti adına karar veren mahkemelerin üzerinde değildir.

Eğitim çalışanlarımızın ekonomik problemlerinin yanı sıra özlük hakları ile ilgili sorunları da vardır. Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapanların görev tanımları yapılmamıştır. Bu durum uygulamada birçok keyfiliğe yol açmaktadır. Diğer yandan sağlıklı bir eğitim için okulların en büyük eksiklerinden bir tanesi olan hizmetli personel ihtiyaçları giderilmelidir.

Eğitimin sorunları umuyoruz ki bu eğitim-öğretim yılında çözülür, taleplerimize kulak verilir. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim yılını tebrik ediyor, eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.