KREM PARK?TA STAND AÇILDI

KREM PARK?TA STAND AÇILDI

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı dolayısıyla Krem Park Avm?de stand açtı. Halka rozet ve broşürler dağıtılırken, her türlü kansere karşı ücretsiz tarama yapıldığı çağrısında bulunuldu.

Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı olarak kabul edilen Ekim ayı boyunca kadınların bu kanser türüne karşı bilinçlendirilmeleri amacıyla İl Halk Sağlığı tarafından bir dizi etkinlikler yapılacak. Bu kapsamda Krem park?ta açılan standta hem meme kanseri hem diğer kanser türlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla halka bilgilendirmede bulunuluyor.


KREM PARKTA STAND AÇILDI paylaşan: duzcetv

Bulaşıcı Olmayan hastalıklar Programı ve kanser Şube Müdürü Dr. Semra Metin, kanser türlerine karşı vatandaşların bilinçlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söylerken, yapılan taramaları anlattı.

Metin, ? 1-31 ekim meme kanserini bilinçlendirme ayımız. Biz bu ayda özellikle 30 yaş bayanlara rahim ağzı kanseri taramaları, 40 yaş üstü bayanlara da mamografi yani meme kanseri taramalarını, 50 70 yaş arası erkek ve kadınlara da bağırsak kanseri taramalarını yapıyoruz. Bunu halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Çeşitli broşürlerimiz ve hediyelerimiz var. Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.? Dedi.

Taramaların ücretsiz yapıldığını söyleyerek halka çağrıda bulunan Metin, ayrıca 1-7 ekim tarihleri arasında anne sütüne dikkat çekileceğini belirtti.

Metin, ?Yılda ortalama 5,6 bin kişi başvuruyor. Biz bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz. Rahim ağzı kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılıyor. Mamografi ücretsiz olarak çekiliyor.Bağırsak kanseri taramaları da ücretsiz olarak yapılıyor. Bütün halkımızı buraya davet ediyoruz. Ayrıca 1-7 ekim arası anne sütünün önemini anlatmaya çalışıyoruz. Bebeğinize verebileceğiniz en büyük hediyenin anne sütü olduğunu halkımıza anlatmaya çalışıyoruz.?şeklinde bilgi verdi.

Metin, kanser taramaları için kimlerin başvuruda bulunacağı hakkında da şöyle konuştu:

?30 yaş üzeri tüm bayanlar rahim ağzı kanseri için, 40 yaş üzeri bütün bayanlar meme kanseri, 50-70 arası bayan ve erkekler de bağırsak kanseri taramaları için başvurabilir.Aile hekimlerine de ayrıca başvurabilirler.?

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.