DÜZCELİLER VAATLER İÇİN NE DEDİ?

DÜZCELİLER VAATLER İÇİN NE DEDİ?

Siyasi partiler önce adaylarını belirledi ardından seçim beyannamelerini açıkladı.Partiler toplumun her kesimi için vaatlerde bulundu.Peki vatandaş vaatler için ne düşünüyor?

CHP ,MHP ve Ak Parti art arda seçim beyannamesini açıklayarak toplumun her kesimine vaatte bulundular.


DÜZCELİLER VAATLER İÇİN NE DEDİ paylaşan: duzcetv

Siyasi partilerin açıkladıkları seçim beyannameleri toplumun her kesimine verilen sözlerle dolu. Ak Parti asgari ücreti bin üç yüz, CHP bin beş yüz, MHP ise bin dört yüz lira olacağını vaat etti. Emeklilerin maaş ikramiyesi de partilerin beyannamelerinde yer alan bir diğer konu oldu. CHP ve MHP?nin iki maaş farkına karşılık Ak Parti emekli aylığının bin iki yüz lira olacağını söyledi.

1 Kasım seçimi öncesinde gençler ve anneler de siyasilerin etkilemek istediği en önemli seçmen kitlesi oldu. Kimi hibe kredi, seçilme yaşı ve ücretsiz internet, kimi iş, bedava üniversite vaat etti.

Siyasi partilerin özellikle gençler için verdiği vaatler toplumda nasıl karşılık buldu. Haber ekibimiz bu soru için sokağa çıktı partilerin hedef kitlesi olan gençlere mikrofon uzatı ancak gençlerin çoğu bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.

7 haziran seçimlerinde olduğu gibi her parti seçim beyannamesini açıklarken, bu vaatlerin inandırıcı olup olmadığını sorduğumuz vatandaşlar şu cevapları verdi:

Vatandaşlar öncelikle bu seçimin Türkiye?ye büyük külfet olduğunu vurgularken, ? başa gelen çekilir? dediler ve kaderlerine razı olduklarını vurguladılar. Ekonomi ve eğitim alanında partilerin bol kepçeden attığı belirtilirken, Bazı vatandaşlar 3. seçimi de beklediklerini söyledi. ? hiç birine güvenmiyorum? diyenler de oldu, ? her zamanki gibi boş? diyenlerde?Kimi, ? Türkiye?nin geleceği için hangisi hayırlıysa o olsun? dedi, kimi ise vaatleri ? vatandaşa sadaka verir gibi? şeklinde nitelendirdi.

Ancak her zaman olduğu gibi çoğu Düzceli fikirlerini söylemekten nedense kaçındı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.