ŞİFA KAYNAĞI ALTIN?LA YARIŞIYOR

ŞİFA KAYNAĞI ALTIN?LA YARIŞIYOR

Kış aylarının önemli şifa kaynaklarından ıhlamur, fiyatıyla altınla yarışır hale geldi. Geçen yıl kilogramı 40-50  liradan satılan ıhlamurun fiyatı yüzde yüz artarak bu yıl 100 liraya kadar yükseldi. Aktarların ise bir uyarısı var. ? Şimdiden alıp kenara koyun?

Kış aylarının önemli şifa kaynaklarından birinin hiç şüphesiz ıhlamur olduğu biliniyor. Ancak kışın grip ve soğuk algınlığının bir numaralı devası olan bu bitkinin fiyatı üretim azlığından dolayı  altınla yarışır hale geldi. Geçen yıl kilogramı en fazla 50 liradan satılan ıhlamur artık aktarlarda kalitesine göre 100 liraya kadar alıcı buluyor.


ŞİFA KAYNAĞI ALTINLA YARIŞIYOR paylaşan: duzcetv

Tüketimi giderek artan ıhlamurda kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle  talep yükselmeye başlarken, raftaki fiyatlar hem satıcıyı hem tüketiciyi düşündürüyor.

Düzce?de baharat dükkanı işleten Eren Keskin, ıhlamura talebin arttığını söylerken, kaliteye göre değişen fiyatlar olduğunu, çiçek ıhlamurun 100 lirayı bulduğunu belirtti.

Keskin, ? Ihlamur fiyatlarındaki artışın en önemli sebebi bu seneki verimsizlik. Geçen yılın verimi bu sene yok. Bir de ıhlamura olan talep fazla. Bizim bölgemize ait bir bitki olduğu için azlığı nedeniyle fiyatı da yükseldi.Fiyat artışı yüzde yüzün üzerinde. Geçen sene 20-30 liraya aldığımız ürünü bu sene 50-60 liraya alıyoruz. Sadece çiçek olarak ise fiyatı yüz lira. Yaprak çiçek karışık 50 lira.Ihlamurun çeşidine, kalitesine göre değişiyor. Bu sene fiyatlar düşmez. Fiyat yüksek olunca insanların tepkisi oluyor ancak ihtiyaç olduğu için parasına göre alıyorlar.? Dedi.

Başka bir baharatçı Hamit Bay ise, fiyatların düşmeyeceğini söyledi, bir de uyarıda bulundu.? İhtiyacı olan herkes şimdiden alsın evinin bir köşesinde saklasın?

Bay, Ramazan ayında havaların yağışlı olması ıhlamurun az olmasına neden oldu.Köylüler toplayamadı ramazan olduğu için. Bu sene biraz sıkıntı var ıhlamurda. Havalar serinlemeye başladıkça ıhlamura talep artmaya başladı.Vatandaşlar ıhlamur bu kadar pahalı olur mu diye tepki gösteriyorlar halkı olarak. 80-90 liraları gördü ıhlamur şu anda.Normalde her sene ıhlamur satışımız 50 ile 70 kilo arasında oluyor. Bu sene ne yapacağız bilemiyorum. Çünkü doğru belli gelmiyor.Kışın ortasına doğru fiyatı 100 lirayı da geçer. Şu anda ıhlamur ihtiyacı olan herkesin alıp evinin bir köşesine koyması en mantıklısı.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.