DİREKSİYON EĞİTMENLERİ İLK BAŞKANINI SEÇTİ

DİREKSİYON EĞİTMENLERİ İLK BAŞKANINI SEÇTİ

Düzce Direksiyon Eğitmenleri Derneği dün akşam Öğretmen Evinde bir araya gelerek ilk genel kurullarını gerçekleştirdiler. Federasyon yolunda ilerleyen dernek üyeleri özlük hakları konusunda sıkıntılarını konuştular.

7 ağustos 2015 tarihinde kurulan ve yaklaşık 40 üyesi bulunan Direksiyon Eğitmenleri Derneği dün akşam ilk genel kurulda 3 yıllık yönetimini seçti.

Öğretmen evinde yapılan genel kurula İzmir ve Eskişehir Direksiyon Eğitmenleri Derneği Başkanları ile Düzce Direksiyon Eğitmenleri Derneğinin üyeleri katıldı.


DİREKSİYON EĞİTMENLERİ İLK BAŞKANINI SEÇTİ paylaşan: duzcetv

İzmir Direksiyon Eğitmenleri Derneği Başkanı Osman Sipahioğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada Türkiye genelinde kurulan derneklerle federasyon olma yolunda ilerlediklerini söyledi, federasyon olmanın avantajlarını üyelere anlattı.

Yapılan konuşmalarda, dernek üyelerinin sorunları, derneğin çalışmaları ve amacı anlatıldı.

Konuşmaların ardından ilk genel kurulunu yapan Düzce Direksiyon Eğitmenleri Derneği üyeleri 3 yıllık başkan ve yönetimlerini seçtiler.

Genel kurula konuk olarak katılan ve Direksiyon Eğitmenleri Federasyonu başkan adayı olan İzmir Direksiyon Eğitmenleri Derneği Başkanı Osman Sipahioğlu direksiyon eğitmenlerinin çok büyük bir oluşum içine girdiğini söylerken, kurulması planlanan federasyon hakkında bilgi verdi.

Sipahioğlu, ? 17 il?de direksiyon eğitmenlerinin haklarını korumak, buna bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığında çıkan yönetmeliklerde söz hakkı olmak için çok büyük bir çalışma içindeyiz.Sorunlarımızı nasıl dile getiririz amacıyla bütün Türkiye çapında dernekler oluşturuyoruz. Şu an federasyon olma aşamasına geldik.15-20 gün içerisinde federasyon oluşturacağız. Federasyona arkadaşlarımız aday olarak beni gösteriyorlar.Federasyon olunca haklarımızı alacağız. Sınavlarda ücret almıyoruz, işten atılıyoruz kıdem tazminatımız yok.Araçlar bize verilmiyor, öğlen yemeği haklarımız yok bu gibi bazı kanun haklarımızı almak zorundayız.Bu hakları almak için de federasyon olmak zorundayız.Bunun ilk adımını Düzce?de attık. İlk kıvılcımı Düzce?den yaymaya başladık.Düzce?de katılım da fazla. Sıkıntılarını dile getirdiler genel kurulda.? Dedi.

Genel kurulda derneğin ilk seçilmiş başkanı olan Emine Keleş, Direksiyon öğretmenlerinin sorunlarının tartışılabileceği bir platform oluşturulduğunu söylerken, Türkiye bizi bekliyor sloganı ile çalışmalara başladıklarını, eğitmenlerin sorunlarını çözmek adına güçlü bir şekilde ilerleyeceklerini belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.