SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN TOPLANDILAR

SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN TOPLANDILAR

Bugün yapılan seçim güvenliği toplantısında Vali Ali Fidan 1 kasım seçimleri için seçmen ve sandık sayısını açıkladı. Vali Fidan 7 haziranda 253 bin 389 vatandaşımızın oy kullandığını söylerken, 1 kasım için seçmen sayısında 1913 artış olduğunu bildirdi.

1 kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimler için alınacak güvenlik tedbirlerini görüşmek üzere Vali Ali Fidan Başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıya vali yardımcıları, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı yetkilileri ile kaymakamlar katıldı.


SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN TOPLANDILAR paylaşan: duzcetv

 

Vali Ali Fidan, toplantı öncesi yaptığı konuşmada öncelikle seçimlerin hayırlı olmasını diledi, tüm kolluk kuvetlerinin seçimin sorunsuz geçmesi için görev başında olacağını söyledi. Fidan ayrıca, seçmen, sandık ve güvenlik için görev yapacak kolluk kuvvetleri sayılarını da açıkladı.

Fidan, ? Seçimlerin ilimizde güven içinde gerçekleştirilmesi, seçmen iradesinin sandığa düzgün bir şekilde yansıması için gereken tedbirleri bugün görüşeceğiz.7 haziran seçimlerinde ilimizde 253 bin 389 vatandaşımız oy kullandı.877 sandığımız vardı. 1 kasım da ise seçmen sayısında 1913 artış var. Sandık sayımız da 4 arttı.Polis bölgesinde 842 personel, 397 personel de jandarma bölgesinde olmak üzere 1239 kolluk kuvveti bu seçimde görev alacak.Bütün kolluk kuvveti arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Seçimlerin ilimiz, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.7 haziran seçimlerini genel olarak değerlendirdiğimizde ilimizde seçim güvenliğini etkileyecek herhangi bir olay meydana gelmemiştir.1 kasım seçimlerinde de herhangi bir güvenlik olayı yaşanmadan seçimleri gerçekleştiririz. İlimizde ve bütün ilçelerimizde güvenlik tedbirleri alınmıştır.Burada önemli olan kolluk kuvvetinde görevlilerin vatandaşa yardımcı olacak şekilde devriye hizmetlerini yürütmeleridir.? Dedi.

Seçim güvenliği toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıda seçim güvenliği için yapılan görüşmelerden çıkan sonuç ise şöyle açıklandı:

01 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Seçiminin güvenlik ve huzur içerisinde gerçekleştirilmesi, seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması için seçimden önce, seçim günü ve seçimden sonra alınması gereken tüm tedbirler planlanmıştır.

07 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde 877 sandıkta 253.389 vatandaşımız oy kullanmış iken 01 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde 881 sandıkta 255.302 vatandaşımız oy kullanacaktır. 01 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan seçimde,07 Haziranda yapılan seçime göre sandık sayısındaki artışın 4,seçmen sayısındaki artışın ise 1.913 olduğu görülmektedir.

Oy verme günü olan 01 Kasım 2015 Pazar günü polis sorumluluk bölgesinde 842 personel, jandarma sorumluluk bölgesinde 397 personeli olmak üzere toplam 1.239 kolluk görevlisi görev yapacaktır. Seçimlerde görev alacak personel, Yüksek Seçim Kurulu?nun ilgili kararları, seçimle ilgili mevzuat ve uygulamaya ilişkin diğer hususlar hakkında hizmet içi eğitime tabi tutulmuştur.

Seçim süresince, genel güvenlik ve asayişin sağlanması için yürütülen mevcut devriye hizmetleri arttırılarak, görevli personelin sorumluluk bölgesindeki en uç noktalara ve yerleşim alanlarına en kısa sürede ulaşması sağlanacaktır. Personelimiz, görevi süresinde vatandaşlarımızla diyalog içerisinde bulunacak ve her zaman kolay ulaşılabilir bir konumda olacaktır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.