DÜZCELİ KADINLAR DAHA ŞANSLI!

DÜZCELİ KADINLAR DAHA ŞANSLI!

Uzun ömür konusunda Düzceli kadınlar erkeklere göre daha şanslı. Erkeklerde yaşam süresi 75 yıl olarak tespit edilirken, Düzceli kadınlara erkeklerden 5 yıl daha fazla ömür biçildi. Düzcelilere kadınların erkeklerden neden daha fazla yaşadığını sorduk bakın nasıl cevaplar aldık.

TÜİK, 2013-2014 hayat tabloları verilerini açıkladı.  Hayat tabloları, her yaştaki nüfusun ölümlülük olasılıklarını ve hayatta kalma sürelerini ayrıntılı olarak açıklarken, illerdeki nüfus ve ölüm oranlarına göre sayısal veriler elde ediliyor.

Kadınların erkeklere oranla daha fazla yaşadığını TÜİK verileri de onaylarken, Düzce için yapılan araştırmalar sonucunda uzun ömür konusunda Düzceli kadınların da erkeklerden daha şanslı olduğu görülüyor.


DÜZCELİ KADINLAR NEDEN DAHA FAZLA YAŞIYOR paylaşan: duzcetv

 

TÜİK?in verilerine göre Doğuşta beklenen yaşam süresi, Türkiye geneli için toplamda 78, erkeklerde 75  ve kadınlarda 80  yıl. Genel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşarken, doğuşta beklenen yaşam süresi farkı 5 yıl olarak görülüyor.. Türkiye verileri ile Düzce verileri ise aynen örtüşürken, Düzce?de doğuşta beklenen yaşam süresi erkeklerde 75, kadınlarda ise 80 olarak tespit edildi. Buna göre Düzceli kadınlar erkeklerden 5 yıl daha fazla yaşıyor.

Son günlerde hayatımıza siyaset hakim olurken, ekonominin sosyal hayatın zorlukları ile baş etmeye çalışan vatandaşları biraz olsun gülümsetebilmek amacıyla haber ekibimiz sokağa çıktı ve Düzcelilere kadınların erkeklerden neden daha fazla yaşadığını sordu.

İşte aldığımız cevaplar:

Erkekler kendilerine çok iyi bakmadığından dolayı kadınların daha çok yaşadığını söylerken, ?erkek hamallık yapıyor bayanlar yatıyor, dinleniyor? diyenler çoğunluktaydı. Bir vatandaşın ?bizi aradan çıkardılar? şeklindeki esprili yanıtı ise kadınların erkeklere çektirdiği konusunda da aydınlatıcı bir cevap oldu. Bayanların kendine daha iyi baktığını, sağlıklı yaşadığını vurgulayan erkekler, tütün ve alkol tüketimin erkekler de daha fazla olmasının da yaşam süresi için etkili olduğunu dile getirdiler.Kadınların düzenli bir hayata sahip olmaları, istedikleri gibi rahat yaşamalarının uzun ömür sürmelerine neden olduğunu belirten bir vatandaş ancak bu kadar rahatlığın bazen sonunun iyi olmadığını, boşanmalara kadar gittiğini dile getirdi. Kadınların ise kendilerinin erkeklerden daha çok yaşamalarına yorumları  hemen hemen erkeklerinki ile aynıydı.. Bayanların çoğunun çalışmayıp hazır yedikleri için erkeklerden çok yaşadığını söyleyen de oldu, sorunları kafasında biriktirmediği için rahat yaşadığını söyleyenlerde.

Aldığımız cevaplara bakıldığında Düzceli erkekler kadınların daha çok yaşaması konusunda hem fikirler. Düzce?de kadınlar daha rahat yaşadığı için erkeklerden daha uzun ömürlü oluyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.