FINDIKTA ALAN BAZLI DESTEK DEVAM ETMELİ

FINDIKTA ALAN BAZLI DESTEK DEVAM ETMELİ

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, 2009 yılında uygulamaya konulan ?fındıkta alan bazlı gelir desteğinin? bölge tarımı ve ekonomisi için çok önemli olduğunu ve 2014 yılında son kez ödenen desteğin biran önce uzatılması gerektiğini söyledi.

 

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, son zamanlarda sürekli gündemde olan alan bazlı destek ödemelerinin uzatılmasına yönelik çalışmaların biran önce olumlu sonuçlandırılarak bu ödemelerin devam edeceğinin yetkili ağızlardan açıklanması gerektiğini ifade etti.

 

 

Başkan Öztürk, alan bazlı destek ödemelerinin daha önceki yıllarda nisan aylarında ödendiğini hatırlatırken, bu ödemelerin yapıldığı dönemde bölgemizde ticaretin hareketlendiğini, ödemelerin esnaflara ve çiftçilere can suyu olduğunu vurguladı.

 

Alan bazlı destek ödemelerinin uzatılması halinde dekar başına 200 TL olması gerektiğini ve ödemelerin 2 parça halinde yapılmasının bölge üreticileri ve tarımı açısından çok faydalı olacağını belirten Öztürk, ?İlk taksitin nisan-mayıs ayında, ikinci taksitin ise ağustos-eylül aylarında ödenmesi üreticilerimizi rahatlatacak ve fındığımıza değer katacaktır? diye konuştu.

 

Başkan Ramazan Öztürk, ?Ülkemiz her yıl ortalama dünya fındık üretiminin yüzde 75?ini karşılamaktadır. Karadeniz Bölgemizde yaklaşık 2,5 milyon insan geçimini fındıktan sağlamaktadır. Fındık dolaylı yönden 10 milyon kişiye gelir sağlayan bir üründür. Ülkemiz ve bölgemiz acısından böyle stratejik bir üründe mutlaka devlet politikası belirleyerek bu politika üzerinde verim, kalite, pazarlama stratejileri çalışmaları yapılarak desteklemelere devam edilmelidir.?dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.