ERDEMLİLER HAREKETİ'NDEN

ERDEMLİLER HAREKETİ'NDEN

Erdemliler hareketi yaptığı toplantı ile hayata geçirmeye hazırlandığı ?geleneklerimizle güçlüyüz? projesi tanıtım toplantısı yapıldı. Proje hakkın da bilgilerin verildiği toplantı?da ayrıca geleneklerimizin ve göreneklerimizin yaşatılması için yapılması gerekenlerde anlatıldı.


GELENEKLERİMİZ USTA ÖĞRETİCİLERLE YAŞATILACAK paylaşan: duzcetv

?Geleneklerimizle Güzlüyüz? projesi Erdemliler Hareketi tarafından hayata geçiriliyor. Bu kapsamda hazırlanan proje İçişleri Bakanlığı desteği ile başlatıldı. Proje kapsamında tarım toplumundan sanayi ve hizmet toplumuna geçişle birlikte kaybolan gelenek ve göreneklerimizin yeniden hayata geçirilmesi sağlanacak. Bu proje kapsamında ise dede ve ninelerden eski gelenekler sesli ve görüntülü kaydedilerek yeni nesillerinde bu gelenekleri öğrenmeleri sağlanacak. Ayrıca eski adet, örf, gelenek ve görenekler hakkında bilgi sahibi olan yaşlı dede ve ninelerin usta öğretici olarak yeni nesillerle bir araya getirilip geleneklerin yaşatılması amaçlanıyor.

Erdemliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karadayı Proje hakkında bilgiler verdi.

Hasan Karadayı; ?Erdemliler Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığını desteklediği ?Geleneklerimizle Güçlüyüz? projesi 15 Eylül 2015 tarihinde hayata geçirildi. 14 Nisan 2016 tarihine kadar da proje kapsamında yapılması gereken çalışmaları bitireceğiz. Tarım toplumundan sanayi ve hizmet toplumuna geçişle birlikte, geleneksel güçlü aile ve toplum yapımıza meydana gelen hızlı değişimleri bizzati yaşamlarında tecrübe etmiş ve ortaya çıkan durumla halka azda olsa uygulanan veya günümüze uyarlayarak uygulanabilecek geleneklerimizi, bu süreçleri yaşamış kaynak kişilerden tespit ederek, yeni nesil ailelere aktarabilmek amacıyla oluşturulmuş projemizle, bizleri bir ve güçlü yapan, ortak toplumsal değerlerimizi yani geleneklerimizi kayıt altına alarak günümüze uyarlamak, hatırlatmak, yaşatmak istiyoruz.

Bu kapsamda konusunda akademisyenlerin rehberliği ve danışmanlığında ilçelerimizde yapılacak araştırmalarla konusunda duyarlı ve tev,crübe sahibi kişiler belirlenerek bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanılacak. Ayrıca gelenekleri hakkında bilgi sahibi dede ve ninelerimizin bilgi ve tecrübelerinden yararlanılarak usta öğretici olarak yeni nesillere geleneklerimizi aktarmaları sağlanacak? diye konuştu.    


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.