TYP KAPSAMINA DÜZCE DE ALINDI

TYP KAPSAMINA DÜZCE DE ALINDI

Türkiye çapında istihdama destek sağlama amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR tarafından geliştirilen ?Toplum Yararına Program? kapsamına Düzce de alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR işbirliği tarafından geliştirilen ?Toplum Yararına Program? projesi kapsamında toplamda 50 bin gence 6 ay süreyle istihdam sağlanmasına yönelik çalışmalar başladı.

Bu kapsamda programa destek veren Düzce Belediyesi de İŞKUR?a yapılan başvurular neticesinde ortaklaşa düzenlenen kura çekimi ile listeden 10 kişi asil, 5 kişi yedek olarak noter eşliğinde belirlendi. 6 ay süre ile Düzce Belediyesinde istihdam edilecek 12 isim noter huzurunda belirlenirken kurum, istihdamların yerleştirileceği birimleri daha sonra açıklayacak.


TYP KAPSAMINA DÜZCE DE ALINDI paylaşan: duzcetv

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de proje hakkında açıklamalarda bulunarak özellikle Anadolu kentlerinde gençlerin çalışma hayatına aktif olarak katılmasına yönelik yapılan bu çalışmanın takdir topladığını belirtti.

Proje, İŞKUR?a başvuruda bulunan ve iş arayan takriben 23 ildeki işsizleri kapsayacak ve İç Anadolu ile Karadeniz bölgelerinin yanı sıra ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri faydalanacak.

Bakan Çelik, yapılan çalışmaların başarı ile sonuçlanması halinde teşvik niteliği taşıyacağını ve yakın zamanda aynı proje kapsamında yerel yönetimlerin yanı sıra özel sektörün de katılmasını sağlamak istediklerini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.