DÜZCE SANAYİ PLATFORMU YAPILDI

DÜZCE SANAYİ PLATFORMU YAPILDI

 

 Toplantı,  Desa Deri Genel Müdürü Burak Çele'nin konuşması ile başladı. Çele, bu yılın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek "Bu yıl bizim 40. Yıldönümümüz. Bu nedenle anlamı daha da büyük. Desa 1972 yılında 3 üniversite öğrenci tarafından kurulan ve dünyanın sayılı kuruluşları arasına giren bir firmadır" dedi.
  Desa'nın 2 bin kişilik bir aile olduğunu söyleyen Çele, Düzce'ye yaptıkları fabrika ile ilgili bilgiler verdi. Çele; "Düzce fabrikamızı kurmadan önce bir yatırım yapmayı düşünüyorduk. Çin'e mi olsun, yoksa  Türkiye'de mi olsun diye. Ve Türkiye'de olmasına karar verdik. Düzce'de de teşvik vardı ve gelip burada araziyi beğendik ve kazmayı vurduk. Ülkemizde bu yatırımı yapmamızın nedeni de Anadolu'da hala istihdama ihtiyacı olduğu içindir" diye konuştu.
  Çele son olarak Desa'nın dünya markaları arasında yer aldığını belirterek "Londra'da dünya markalarının mağazalarının olduğu caddede tek Türk firması Desa'dır. Ve burada Türk markasını satıyoruz bundan da gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
  Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2011 büyümesinin yüzde 8,5 olduğunu belirterek "Türkiye'nin geleceği sanayicinin elinde. Sanayici olmasa büyüme olmaz. Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
  6. düzenlenen sanayi platformuna 155 sanayici davet ettiklerini işaret eden Büyük, "Burada şu anda Düzce'de faaliyette bulunan 155 sanayici var. Bunların istihdama sağladığı katkı ise 20 bin 370 kişi. Bir ilçe nüfusundan fazla" şeklinde konuştu.
  Büyük son olarak, Düzce'nin yeni sanayi alanının Gümüşova olduğunu belirterek "Düzce ovasını sanayi ile doldurmamamız gerekiyor. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya sanayi anlamında doldu taştı. Sanayici Düzce'ye geliyor. Bu anlamda sanayicinin yeni adresi Gümüşova olması lazım" dedi.
  Toplantıda konuşan eski Devlet Bakanı İstanbul?Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazım Ekren, üniversite sanayi işbirliği için çalışmalar yapacaklarına dikkat çekti. Ekren, Desa Deri'nin 40. kuruluş yıldönümü ve üniversite sanayici işbirliği için toplantıya katıldığını söyledi. Ekren, Üniversite sanayi işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, Düzce üniversitesi ile birlikte lisansüstü eğitimleri, veri ve bilgileri birlikte değerlendirebileceklerini ifade etti.
  Son olarak konuşan Vali Şahin, konuşmasını kısa keserek ülkenin kalkınmasına, istihdama katkısı olan herkese teşekkür etti. Sanayi Platformu sohbet ile devam etti.
  Sanayi Platformuna eski Devlet Bakanı İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Vali Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, DTSO Başkanı Metin Büyük, sanayiciler ve davetliler katıldı.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.