AKTARLAR?DAN KIŞ ÖNERİLERİ

AKTARLAR?DAN KIŞ ÖNERİLERİ

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kış mevsiminin kendini hissettirdiği bu günlerde, aktarlarda şifalı bitki satışında artış yaşanmaya başlandı.İşte sağlıklı bir kış için aktar önerileri.

Kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem almak isteyen vatandaşların bitkisel ürünlere yönelmesi ile aktarlarda yoğunluk yaşanmaya başladı. Her türlü rahatsızlığa karşı doğal bitkiler satan aktarla ise yoğunluktan oldukça memnun.


AKTARLARDAN KIŞ ÖNERİLERİ paylaşan: duzcetv

 

Kışı en sağlıklı  şekilde atlatmak için hangi tür bitkilerin nasıl kullanılması gerektiğini anlatan aktar, ? Genellikle C vitamini, B 12,B 17 minarelleri yüksek olan ürünleri tavsiye ediyoruz.Bunlar da zencefil,zerdeçal, hatmi çiçeği olabilir, ıhlamur olabilir, Bunlar vücut direncini artırıcı doğal antibiyotiklerdir. Genelde demleme usulü kullanılmalı. Çok kaynatıp da minareleri uçurmamak gerekiyor.5 dakika demleme süresi vardır.5 dakikadan sonra süzülüp çay kıvamında içilebilir. Rahatsızlanmadan önce bunlar tüketilirse vücut direnci artar, rahatsızlığın önüne geçmiş oluruz. Bitkilerde ise ebegümeci olabilir.Çay şeklinde olabilir ya da bal veya pekmezle karıştırılıp macun şeklinde de kullanılabilir. Genelde macun kürleri daha etkilidir. Ağız tadına bakar çünkü tadı biraz buruk olur.Bizim insanımız da genelde tada önem veriyor. Ancak tadı güzel olanın yüzde 80?nin de şifa bulmak mümkün değil.? Dedi.

Kış hastalıklarından korunmak için tavsiyelerde bulunan aktarlar hastalanmadan önce iki günde bir bitki çayı içilmesini önerdi, en çok tercih edilen şifa depoları bitkileri tanıttı.

Aktarlardan alışveriş yapan vatandaşlar ise, daha çok ıhlamur kullandıklarını söylerken, özellikle pekmez kullanımından da vazgeçmediklerini belirttiler.

Aktarlarda doğal vitamin deposu olan bir çok ürün bulmak mümkün, önemli olan ise kışı hastalıklardan uzak dinç bir şekilde geçirmek için bunları gerektiği gibi kullanmak. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.