DÜ'DE ONKOLOJİ POLİKLİNİĞİ YENİDEN HİZMETTE

DÜ'DE ONKOLOJİ POLİKLİNİĞİ YENİDEN HİZMETTE

Düzce Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Polikliniği, İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Onur Eşbah?ın görevine başlamasının ardından yeniden hastaların hizmetine açıldı.

Düzce?nin onkoloji alanında hizmet veren tek sağlık kuruluşunun Düzce Üniversitesi Hastanesi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Onur Eşbah, yatan hastaların Dahiliye Servisi?nde takip edildiğini söyleyerek, Hastanede 9 koltuklu ayaktan gündüz tedavi ünitesi bulunduğunu ve bu ünitede hastalara kemoterapi tedavilerinin verildiğini ifade etti.

Tümör tedavisinin bir ekip işi olduğuna dikkat çeken Eşbah, ?Tümör tedavisi, mutlaka bu ekibin tüm üyelerinin bulunduğu merkezlerde uygulanmalıdır. Hastanemizde, kanser hastaları multidisipliner yaklaşımla tedavi şansına kavuşmaktadır.? ifadelerini kullandı.

Kemoterapi tedavisiyle ilgili önemli bilgiler paylaşan Eşbah kemoterapiyi, tümörün ilaçla tedavi edilmesi şeklinde tanımlayarak kemoterapinin, cerrahi tedavi ve ışın tedavisi ile birlikte tümör tedavisinin çok önemli bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

Kemoterapi tedavisinin mutlaka bu konuda eğitimli kişilerin çalıştığı merkezlerde uygulanması gerektiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Onur Eşbah kemoterapinin,   doktor izni olmadan asla herhangi bir hastanede veya evde, kemoterapi uygulama tecrübesi olmayan sağlık görevlisi tarafından uygulanmaması gerekliliğine vurgu yaptı.

Son olarak kemoterapinin yan etkileri konusuna da değinen Eşbah kemoterapinin, büyüyen ve bölünen hücreleri öldürdüğünü belirterek bu tür özellikleri olan normal hücrelere de zarar verebileceğini sözlerine ekledi. Bu tür hücrelerin kemik iliği, sindirim ve üreme sisteminde ve saç foliküllerinde bulunduğu için yan etkilerin daha çok bu bölgelerde görüldüğünü söyleyen Yrd. Doç. Dr. Onur Eşbah, kemoterapinin yan etkileriyle savaşabilecek birçok olanağın bulunduğunu söyleyerek, ?Gerekli önlemler alındığı takdirde bu yan etkilerden korunabiliriz. Yan etiklerin çoğu, kemoterapi aldığınız sürece oluşur ve tedaviniz tamamlandığında kaybolur. Sizde görülebilecek yan etkiler ve önlemleriniz hakkında tedavinize başlamadan önce mutlaka doktorunuzla konuşunuz.? sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.