TSO BAŞKANI BÜYÜK, ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

TSO BAŞKANI BÜYÜK, ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere kilovatsaat (kWh) bazında, vergi ve fonlar dahil olmak üzere nihai tüketicinin kullandığı elektrik fiyatlarına yüzde 8,1 oranında artış yapmasını değerlendiren Metin?Büyük, tüketicinin bu zamdan iyi bir şekilde etkilenmeyeceğini belirtti.

Yüzde 8 elektrik yüzde 19 civarında doğalgaz zammının ciddi bir maliyet olduğunu belirten Büyük "Enflasyonun 8,9 veya 10 olduğu bir ülkede bir anda yüzde 19 zam yaparsan bundan sanayici iyi etkilenmez. Ancak birde dünya gerçekleri var. Yedi, sekiz sene önce 22 dolar olan petrolün şuan ki fiyatı 122 dolar yani onu da anlayışla karşılamak lazım" dedi.
Büyük, Türkiye'de elektriğin yüzde ellisinin doğalgazla elde edildiğini hatırlatarak "Doğal gaz çevirim santrallerinden elde ediyoruz. Yani şunu da kabul etmek mümkün değil. Devlet 10 liraya elde edipte 5 liraya verecekse bu da çok doğru bir şey değil. Ben bakanımızın açıklamalarını da izledim. Herhalde maliyetler yüksek olduğundan sıkıla sıkıla zammı söyledi. Bu Türkiye'nin gerçekleridir. Herkes buna katılacak diye düşünüyorum" diye konuştu.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.