DERNEK BAŞKANI'NDAN PİYASA YORUMU

DERNEK BAŞKANI'NDAN PİYASA YORUMU

Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, seçim sonrası altın ve döviz piyasasını yorumladı, vatandaşa uyarılarda bulundu. Sezen, altını olanın bozdurmamasını söylerken, dövizin ise yeni dönemde kazandırmayacağının altını çizdi.


KUYUMCULAR DERNEĞİNDEN PİYASA YORUMU paylaşan: duzcetv

 

1 kasım erken genel seçimlerinin ardından her ne kadar piyasalarda hareketlenme başlasa da bazı sektörlere bu henüz yansımadı. Özellikle altın ve doların ateşinin düşmesi seçim sonrası vatandaşları nasıl etkiledi. Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, seçim sonrası sektörün beklentilerini anlattı.

Sezen, ? Seçimden sonra işler tam açılmadı ama açılacak inşallah. Ayrıca istikrar olacak. İlk seçim sonrası ülkemizde bir istikrarsızlık oldu.Buna bağlı da döviz arttı.Dövizin aşırı şekilde yükselmesi altını ve piyasaları çok etkiledi. Sadece bizim sektörümüzü değil, ülkemizde her şeyi etkiledi. Ama seçimlerin herkesin umduğu gibi çıkmasının ardından istikrarın yeniden gelmesi ve ülkemiz için hayırlı olması dileği ile birlikte piyasaların açılmasını ve her sektörde işlerin hareketlenmesini bekliyoruz. Biz küçük esnaflar olarak kendimizi piyasanın lokomotifi olarak görüyoruz. Fiyatların biraz daha özellikle dövizin biraz daha düşmesi lazım.İnsanlar düşmesini bekliyor.Bana göre bir gram altının 80 hatta 70 lira olması hem piyasa hem insanlar için daha iyi olacaktır.Dolar şu an 2,90 civarında seçimden önce 3 liraya kadar çıkmıştı.? Dedi.

Altın ve dövize yatırım yapacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Sezen, altını olanların bu ara bozdurmamasını önerdi, dövizin ise yeni dönemde fazla kazandırmayacağını vurguladı.

Sezen, ? İhtiyacınız olmadıktan sonra altınınızı kesinlikle bozdurmayın.Ufak ihtiyaçlar için değil yatırım yapacaksanız bozdurun. Altın olarak kaldığı müddetçe değerini korur.Döviz olayı aslında yıllar önce bitmişti,insanlar kurtulmuştu ancak son zamanlarda tekrar rağbet oldu. Fakat ben yeni dönem içinde dövizin fazla kar ettirmeyeceğini düşünüyorum.Paralarını ticarete soksunlar çok daha güzel.? Şeklinde bilgi verdi.

Sezen, bankalardan altın alan vatandaşlar için ise şu tavsiyelerde bulundu:

 ? Özellikle bankalardan Altın alırken ana para korumalı alsınlar.Çünkü bankalar bugün gramını 100 liradan yazıyorlar yarın 90 liraya düştüğü zaman 90 liradan parasını ödüyorlar. Hem vatandaşın parasını kullanıyorlar, hem de 100 lirayı 90 lira olarak geri ödüyorlar. Ana para korumalı tercih edip bankalarından bunu istesinler. Bankadan aldıkları altını sadece yazılı kağıt olarak değil fiziki olarak da görsünler.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.