Tıp Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Tıp Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Önlük Giyme Töreni, Cumhuriyet Konferans Salonu?nda gerçekleştirildi.

 

Törene, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımsı Prof. Dr. İdris Şahin, Sağlık Uyguma ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Onur Özlü, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Önlük Giyme Töreni?nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, öğrencilerin ailelerini; dünyanın en güzel çiçeklerini yetiştiren bahçıvanlar, öğrencilerimizi de dünyanın en güzel çiçekleri olarak niteledi.

Törende bir konuşma yapan Düzce Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ?Bu ailelerden yetiştiğiniz için, bu mesleği seçtiğiniz için ve Üniversitemize geldiğiniz için Ülkemizin ve dünyamızın çok şanslı çocukları olduğunuzu düşünüyorum. Umuyorum ki Düzce Üniversitesi öğrencisi olmanın bir ayrıcalık olduğunu, ne kadar zor ve meşakkatli yollardan geçerek hekim olduktan sonra anlayacağınızı da ümit ediyorum.? dedi.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ?Hasta ve hasta yakınları için iyi hekim demek, iletişimi, insan ilişkileri güçlü olan hekim demektir. Bizimle kim konuşursa, kim gözümüzün içine bakarsa, kim bizim derdimizi iyi anladığını bize hissettirirse bizim için iyi hekim o demek. Bu yüzden iletişimi, hasta ve hasta yakınıyla ilişkiyi tüm egolarınızdan kurtularak aşılayacağınıza ve hissettireceğinize inanıyorum. Umuyorum ki burada geçireceğiniz yıllar, gelecekte edineceğiniz kazanımlar için önemli başlangıç olur.? şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin ve öğretim üyelerinin elinden beyaz önlüklerini giyen Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri hekimlik mesleğine ilk adımlarını atmış oldu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.