VELİLER VE ÖĞRENCİLER AYNI PANELDE

VELİLER VE ÖĞRENCİLER AYNI PANELDE

Mustafa Kemal Ortaokulunda, ?Başarıya giden yolda; veli olarak çocuklardan, çocuk olarak velilerden beklentilerimiz? konulu panelin 2. si yapıldı. Rehber öğretmen Zeki Bilgili?nin yönettiği panele veliler ve öğrenciler katıldı.

 TEOG sınavları öncesi  8.Sınıf öğrencilerine yönelik yapılan bu etkinlik  ile aynı hedefleri olan veli ve öğrencilerin bir birlerinden beklentileri panellerde tartışıldı. Panlede, Veli ve öğrencilerin aralarında iletişim kopukluğu olduğu, birbirleriyle sorunlarının fazla konuşulmadığının  aileler tarafından farkına varıldığı görüldü. Panellerin bu iletişimsizliğin ortadan kaldırılması anlamında önemli bir etkisi olacağı görüşü ortaya çıktı.

Panellerle ilgili konuşan okul müdür Muhsin Celep :?Bir kaç panele katıldığını ,panellerde öğrencilerin kendilerini çol güzel bir şekilde ifade ettiklerini ,bu durumun kendisini çok memnun ettiğini ?söyledi.Celp, öğrenci merkezli eğitim anlayışının başarıya ulaşmasından duyduğu mutluluğu da ayrıca ifade etti.

Konuyla ilgi bilgi veren okulun rehber öğretmeni Zeki Bilgili, Velilerin ve öğrencilerin tartışmalar sonucunda hatalarının farkına vardıklarını gözlemlediğini söylerken, tartışma ortamının sağlıklı bir ilişkinin ön aşaması olduğunu özellikle vurguladı, ön ergenliğin olduğu bu dönemde iletişimin öneminin altını çizdi.

Bilgili, ?eğer gereğinden fazla baskı olursa bu çocukları olumsuz etkiler yani gına getirmememiz gerekir ?dedi.

Öğrencilerin ,en çok vurguladıkları şeylerden biri olan ?ailelerin kendi vereceği karara saygı duyulması?  konusunda konuşan Bilgili,kritik bir dönemde olması sebebiyle öğrencilerin  verilecek kararların çok sağlıklı olmayacağı için, öğretmen ve ailelerin bilgisi  ve tecrübelerinden yaralanılması konusunda öğrencilerin ikna olduğunu gözlemlediğini ifade etti.

Paneller sonucunda velililerin ve öğrencilerin Başarıya Giden Yolda bir birinden beklentilerini inceleyen okulun rehber öğretmeni Zeki Bilgili velilerin öğrencilerden beklentilerini,

?Hedeflerin büyük olması,dersleri  dikkatle dinlemeleri, anlamadıkları yerleri öğretmenlerine sormaları,  konuları tekrar etmeleri, ödevlerini düzenli yapmalarını, ,planlı ve programlı olmalarını, kitap okumalarını, kötü arkadaşlar edinmemeleri, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını,telefon ile  çok zaman harcamamaları,kahvaltı yapmalarını,uykularına dikkat etmelerini,bol bol TEOG sınavına hazırlık soruları çözmeleri,iyi birere insan olmaları ? olarak  özetledi.

Bilgili, Öğrencilerin başarıya giden yolda ailelerinden beklentilerini ise şöyle özetledi:

? Kendilerini kimseyle kıyas etmemelerini, düşük not aldıklarında kızıp hakaret etmemelerini, sosyal ve sportif etkinlikler izin verilmesini,sınavları çok abartıp morallerini bozmamalarını,şartlı sevmemelerini, fiziksel görünüşlerine karışmamalarını,emredici şekilde konuşmamalarını,Kendilerine güvenmelerini,ders çalışırken başka işler vermemelerini, anne ve babaların kendi yanarlında kavga etmemesi, kendilerine kaldıramayacakları sorumluluklar vermemelerini, çok yüksek başarı beklentisinde olmamaları,sanayi ve kuaföre gönderirim gibi cümlelerle tahdit etmemelerini,sen başarırsın vb.aşırı övücü cümlelerin kullanılmamasını,yaptıkları fedakarlıkları ikide bir yüze vurmamalarını,kendilerine her konuda örnek olmaları.?

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.