BOLU CHP'DE KAYYUMA MAHKEMEDEN RET KARARI ÇIKTI

BOLU CHP'DE KAYYUMA MAHKEMEDEN RET KARARI ÇIKTI

Bolu'da CHP Merkez İlçe Teşkilatı yönetiminin görevden alınarak yerine kayyum atanmasına mahkemeden ret kararı çıktı. Milletvekili Tanju Özcan, "Yanlış karar hukuktan döndü" dedi.


1 Kasım seçimlerinde kılpayı yeniden Meclis'e giden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, seçim sonrası yaptığı basın toplantısında zehir zemberek sözlerle partide çalışmak istemeyenlere kapıyı göstermişti. Seçim nedeniyle ertelenen delege seçimleri de tartışmalar üzerine ertelenince Merkez İlçe Yönetimi görevden alındı.

Yerine atanan kayyum yönetimi bugün basının karşısına geçtiği dakikalarda mahkemeden şok karar çıktı. Bolu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP Bolu Merkez İlçe Yönetiminin görevden alınmasına yaptığı itirazı yerinde bularak, kayyuma ret kararı verdi. Bu kararla Merkez İlçe Yönetimi yeniden göreve başladı. Mahkeme kararı sonrası yarın yapılacak olan delege seçimleri de iptal edildi. 
CHP?de 23 Kasım 2015 Pazartesi günü CHP Merkez İlçe Kongresi belirlenen takvim ışığında yapılacak. İlçe kongreleri ise 20 Kasım 2015 Cuma günü başlayacak ve 6 Aralık 2015?de bitmiş olacak. İl yönetiminin kararı doğrultusunda 10 Aralık ile 3 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


Mahkemenin ret kararını değerlendiren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Yanlış karar hukuktan döndü. Şu anda merkez ilçe yönetimi mahkemenin verdiği karar doğrultusunda tekrar görevine başladı. Bundan sonra hukuka aykırı kararı verenler oturup yeni bir değerlendirme yapmalılar. Bu süreçte partimiz çok zarar gördü. Arkadaşları uyardım. Partiye zarar verdiğini söyledim. Bu zararları önümüzdeki günlerde telafi edeceğiz. İl Başkanıyla bu süreçte görüşmedim. Bu süreçle ilgili beni bilgilendirme ihtiyacı görmedi. Önümüzdeki günlerde beni arayıp söyleyeceği bir şeyler olacaktır" diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.