İKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÜRÜCÜYE DOKUZ YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

İKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÜRÜCÜYE DOKUZ YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

 Düzce'de, kullandığı otomobilin yoldan çıkması sonucu bisiklete binen iki kardeşin ölümüne yol açan sürücünün 27 Mart 2012 tarihinde yargılandığı davada tutuksuz yargılanması kararı çıkmıştı. 

Görülen davaya, M.S. güvenlik gerekçesi ile katılmadı.
Mahkeme, Elif ve Furkan Kaya'nın taksirle ölümüne sebep vermekten 6 yıl hüküm giymesine, bilirkişi raporu ve sanığın alkollü bir şekilde hız sınırını aşarak araç kullandığı ve eylemi bilinçli taksirle gerçekleştirdiği anlaşıldığından cezası artırılarak 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ancak mahkeme sanığın 14 ay cezaevinde kalma süresini göz önüne alarak 9 yıllık süreden düşürülmesini karara bağladı. 
Kazada ölen çocukların babası Ömer Kaya, duruşma sonrası beklediğinden az ceza verildiğini ifade ederek hukuk mücadelesinin sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. 
Yürekleri sızlatan kaza, geçen yıl Kervan mevkiinde meydana geldi. M.S.'nin kullandığı 14 AK 088 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak girdiği yan yolda bisiklete binen Furkan Kaya ile kız kardeşi Elif Kaya'nın ölümüne yol açmıştı. iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.