TSK'nın düşürdüğü savaş uçağı böyle görüntülendi!

TSK'nın düşürdüğü savaş uçağı böyle görüntülendi!

Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Suriye sınırında sınır ihlali yapan hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir uçağın düşürüldüğünü açıkladı.

Kızıldağ bölgesine düşen uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HULUSİ AKAR'DAN BİLGİ ALDI

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile görüşerek bilgi aldı. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN TALİMATI İLE NATO, BM VE İLGİLİ ÜLKELER NEZDİNDE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığı tarafından gerekli girişimlerde bulunulacağı açıklandı.

Sınır ihlali yapan bir savaş uçağının, Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğü öğrenildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığı tarafından gerekli girişimlerde bulunulacağı açıklandı. Çankaya Köşkü'nde pazar günü yapılan güvenlik toplantısında sınır ihlallerine karşı her türlü önlemin alınması talimatı verilmişti. Başbakan Davutoğlu'nun aynı günkü açıklamasında da 'Türkiye'ye karşı bir eylem olursa gereğini yaparız' ifadeleri yer almıştı.  

 

Kızıldağ bölgesine düşen uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi.Düşürülen uçak ise saniye saniye böyle görüntülendi.
 

 

Rus helikopterleri düşen uçak ve pilotları arıyor

Suriye'nin Hatay sınırında düşürülen Su-24 tipi uçak ve pilotları Rus helikopterleri tarafından aranıyor.

 

Genelkurmay Başkanlığı, düşürülen uçağın iz analizini paylaştı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.