HALK SAĞLIĞI VE EMNİYET İŞBİRLİĞİNDE

HALK SAĞLIĞI VE EMNİYET İŞBİRLİĞİNDE

Karbonmonoksit ve Doğalgaz zehirlenmelerine dikkat çekmek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Toplum destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Endüstri Meslek Lisesinde bir eğitim programı düzenlendi.

Düzce?de hala pek çok evde kışın soba kullanımı devam ederken, bilgisizlik ve yanlış kullanım yüzünden her kış soba zehirlenmelerin can aldığı da biliniyor.Özellikle rüzgarlı havalarda soba kullanımının bilinçli yapılmamasıyla tehlike artarken, her yıl onlarca kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazı ile zehirleniyor.

Bu konuya dikkat çekmek halkı bilgilendirmek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün de ortak olduğu ?Dikkat Ediyorum, Güvenle Uyuyorum? projesi hayata geçirildi.

 

 

Proje kapsamında, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda, Toplum Destekli Polislerin katılımıyla bilgilendirme yapıldı.

Halk Sağlığında görevli Dr. Şinasi Emre Ak tarafından Karbonmonoksit Gazı zehirlenmesi ile doğalgaz zehirlenmelerine karşı alınabilecek önlemler ile bu tarz zehirlenmelere maruz kalanlara yapılabilecek ilk yardımlar hakkında bilgiler verildi.

Dr.Şinasi Emre Ak öğrencilere soba ve şofben kullanımı hakkında öğretici bilgiler verirken, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından da öğrencilere broşür dağıtıldı.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.