12 LİDER KADIN ARASINDA YER ALDI

12 LİDER KADIN ARASINDA YER ALDI

Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, eğitim alanındaki başarılı çalışmaları ve liderliği nedeniyle Uluslararası Kadınlar Forumu  tarafından Fark Yaratan Kadın Ödülü'ne layık görüldü.

Boston?da düzenlenen Dünya Liderlik Konferansı?nda ödülünü alan Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, akademik alandaki başarılarının yanı sıra kadın liderlik eğitimi ve gelişimi konusundaki başarılarıyla tüm dünyaya örnek olacak lider kadınlardan biri olarak gösterildi.

2015 yılı için ödüle layık görülen 12 lider kadın arasında yer alarak büyük bir başarıya imza atan Şerifoğlu, Türkiye?den bu ödülü almaya hak kazanan ilk ve tek kadın oldu.

Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu döneminde Üniversitede, yükseköğretimde kadın liderliği konusunda birçok başarılı ilklere imza atıldı. Ülkede ilk kez ?Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Çalıştayı? düzenlendi. Yine Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) kapsamında ilk kez  ?Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı? gerçekleştirildi. Düzce Üniversitesi, TULIP markası çerçevesinde Pakistan'ın iki ayrı şehrindeki yerleşkelerde de yükseköğretimde kadın liderliğini geliştirme ve güçlendirme çalıştaylarının düzenlenmesine öncü oldu ve bu programlara katkıda bulundu. Düzce Üniversitesinin bu alandaki çalışmaları Çin'de gerçekleşen Kadın Rektörler Forumu'nda da TULIP markasının fikir ve proje sahibi olan Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından uluslararası kadın liderler topluluğuna sunuldu.

Dünyanın 33 ülkesinde 6 binden fazla üyeye sahip bir sivil toplum kuruluşu IWF tarafından verilen Fark Yaratan Kadın Ödülleri; geleceğin kadın liderlerine rol model olan, seçkin başarılara imza atmış, mesleki alanda büyük saygı gören ve topluma katkıları kamuoyunca takdir edilen kadınlara sunuluyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.