DÜ HASTANESİ EK BİNA İLE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİ GENİŞLETİYOR

DÜ HASTANESİ EK BİNA İLE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİ GENİŞLETİYOR

 Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı, üniversite yönetiminin uzun uğraşları sonucunda ek bina inşaatı için ödeneğin sağlandığını hatırlattı. Şu anda toprak analizinin yapıldığını belirten Bahçebaşı, Ek bina için projelendirme aşamasına gelindiğini söyledi. Üniversite yetkililerinin Devlet Planlama Teşkilatı ile yaptığı görüşmeler sonucunda 14 milyon 400 bin TL'lik ödenek sağlandığına dikkat çeken Bahçebaşı "Türkiye'de 48 Üniversite Hastanesinden iki tanesi için ek bina izni verildi. Biri biziz. 14 milyon 400 bin TL'lik bütçe ayrıldı. 2 yılda bitirilmek üzere ödenek verildi. Bu yıl için ayrılan ödeneğimiz 8 milyon lira" diye konuştu.

Talat Bahçebaşı, ek bina inşaatı ile ilgili hedeflerini söyle belirtti: "Hedefimiz, 2012 Mayıs ayında projenin tamamlanmasıdır. 2012 Temmuz ayında temel atılmasıdır. 2013 Kasım ayının başında ek bina bitirilerek poliklinikleri taşıyacağız. 2014 Ocak ayında tüm birimlerin hizmete alınmasını planlıyoruz."
Talat Bahçebaşı, ek hastane ile 450 yatak kapasitesine ulaşmayı planladıklarına dikkat çekerek "Ek hastane ile 110 yataklı Yoğun?Bakım Ünitesi olan hastaneye dönüşeceğiz. Şuanda mevcut yatak kapasitemiz 350 adet. Şu anda yoğun bakım ünitesinde 42 yatağımız var. Ek Hastane ile 450 yatak kapasitesine ulaşmayı planlıyoruz. Tüm standartlara uygun yapıya kavuşacağız" dedi.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.